Варто правильно вибирати сорт капусти, тому що деякі з них можуть гірчити через свої смакові особливості
Квашена капуста – проста та улюблена страва, але іноді замість приємної кислинки вона набуває неприємної гіркоти. Ukr.Media розповідає, чому так відбувається.
Чому квашена капуста гірчить?
Варто правильно вибирати сорт капусти, тому що деякі з них можуть гірчити через свої смакові особливості. Також, щоб капуста не гірчила, важливо протикати капусту дерев’яною паличкою раз на добу. Це необхідно для випуску газу, який може зробити капусту гіркою.
А при додаванні надто великої кількості насіння кропу або кмину капуста також може стати гіркуватою.
Не можна й забувати, що капуста, яка росла в дефіциті вологи буде гірчити навіть незалежно від сорту.
Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»