Побут

Чому не збиваються вершки: дізнайтеся, що ви робите неправильно

Чому не збиваються вершки: дізнайтеся, що ви робите неправильно

Проте іноді навіть досвідчені кулінари стикаються з тим, що вершки не збиваються, розшаровуються, або просто не тримають форму

Збиті вершки – одна з тих дрібниць, без яких важко уявити сучасні десерти. Вони здатні зробити смак будь-якої страви ніжнішим, а вигляд – довершеним. Проте іноді навіть досвідчені кулінари стикаються з тим, що вершки не збиваються, розшаровуються або просто не тримають форму. Ukr.Media розповідає, що ви робите не так.

Ви не охолоджуєте вершки

Порушення температурного режиму є головною помилкою при збиванні вершків. Для того щоб вершки гарно збилися, вони повинні бути холодними. Коли вершки занадто теплі, жир перестає бути ефективним стабілізатором. Навіть якщо в процесі тривалого збивання вершки загустіють, вони не стануть пишними та легкими.

Для досягнення найкращих результатів охолоджуйте не лише самі вершки, але також і миску, яку ви будете використовувати для збивання, а ще вінчик або насадку для міксера.

Ви використовуєте не ті вершки

Під час вибору вершків потрібно дивитися на склад. Найкращим вибором стануть вершки, які містять не менше 35% молочного жиру. Також збиваються вершки зі вмістом жиру не менше 30%.

Ви невчасно додаєте цукор

Неправильний момент або навіть кількість цукру можуть також зіпсувати результат. Якщо ви додаєте звичайний кристалічний цукор, його краще використовувати на самому початку, коли вершки ще рідкі. Це дасть кристалам достатньо часу, щоб повністю розчинитися. Якщо додати його пізніше, у вже майже збитих вершках, він може не встигнути розчинитися, і в кремі відчуватиметься неприємний хрускіт.

Якщо ви використовуєте цукрову пудру, додавайте її пізніше. Пудра розчиняється майже миттєво, тому її можна сміливо всипати, коли вершки вже розм’якли.

Також важливо не додавати занадто багато цукру у вершки. Оптимальне рішення для десертів – від 2 до 4 столових ложок цукру на склянку збитих вершків. Проте ви можете змінювати кількість цукру, залежно від того, яку страву ви будете прикрашати.

Ви не стабілізуєте збиті вершки в спеку

Якщо збитим вершкам доведеться провести багато часу в спекотному та вологому приміщенні, вони осядуть та розтануть. Додавши стабілізатор у збиті вершки, ви збережете їх структуру в будь-яких умовах.

Ви перебиваєте вершки

Припиняйте збивати вершки, як тільки досягли бажаної консистенції. Якщо перебити вершки, вони перетворяться в зернисту кашу.

Якщо ви все ж таки збивали вершки занадто довго, не поспішайте засмучуватися. Якщо ви помітили це на початковій стадії – коли вершки щойно втратили гладкість, але ще не розділилися на масло й сироватку – ситуацію можна спробувати врятувати. Для цього потрібно припинити збивання міксером і дуже обережно, вручну за допомогою вінчика або лопатки вмішати 1-2 столові ложки холодних рідких вершків. Це може допомогти відновити емульсію та повернути крему гладкість.

Але якщо вершки вже чітко розшарувалися, виправити помилку неможливо. Якщо ви не хочете викидати продукти, ви можете продовжувати працювати вінчиком і приготувати домашнє масло.

Ви використовуєте збиті вершки одразу після приготування

Не варто поспішати прикрашати збитими вершками ще теплий торт, адже вони просто розтануть. Якщо вершки вже готові до використання, а сам десерт ще не достатньо охолонув, поставте збиті вершки в холодильник, вони легко простоять кілька годин, не втрачаючи своїх властивостей.

Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.