Побут

Для чого потрібно пити чай із листя малини: користь для здоров’я та способи заварювання

Для чого потрібно пити чай із листя малини: користь для здоров'я та способи заварювання

Городники, у яких є кущі літньої ягоди, знають, як правильно заготовити листя малини для чаю. Роблять вони це щосезону, щоб потім весь рік пити корисний напій, зміцнюючи здоров’я. Дізнайтеся, чим хороший чай з листя малини – користь і шкода зілля.

Чому потрібно пити чай із листя малини – користь напою

І звичайний, і ферментований чай з листя малини дуже корисний для організму. У першому випадку напій роблять із висушеного листя ягідного куща, у другому – лист проходить кілька етапів підготовки (ферментації) перш ніж опинитися в чашці. Впливають на організм ці два види напою майже однаково, але деякі відмінності все-таки є.

Звичайний чай

Допомагає боротися з ГРВІ та застудами, збиває жар, зміцнює імунітет, бореться з бактеріями. Покращує роботу серця і судин, насичує організм вітамінами С, Е, К, а також магнієм, йодом і фолієвою кислотою. Допомагає очистити ШКТ від шлаків і налагодити травлення.

Ферментований чай

Покращує сон, заспокоює нервову систему, допомагає боротися зі старінням. Допомагає “добирати” норму антиоксидантів і фітонутрієнтів, зміцнює організм загалом.

І звичайний, і ферментований чай з листя малини для жінок корисний і тим, що таким напоєм можна обполіскувати волосся для блиску і сили та вмивати обличчя – шкіра буде набагато чистішою.

Звичайний і ферментований чай з листя малини – як приготувати напій

Незалежно від того, який ви вирішили заготовити чай, звичайний або ферментований чай з листя малини – рецепт заварювання буде приблизно один і той самий.

Вам потрібно взяти чайник, облити його зсередини крутим окропом, потім вилити його і всипати висушені 2-3 ст. л. висушеного листя. Залити 500 мл гарячої води температурою максимум 85-90 градусів, накрити кришкою і настоювати протягом 15 хвилин, потім пити. До чаю можна додавати різні трави на ваш смак, а також ягоди, мед, лимон або м’яту. Якщо хочете спробувати заварити чай не в чайнику, а в чашці, то беріть 1-2 ч. л. листя на 250 мл гарячої води.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.