Побут

Як правильно варити кукурудзу: покрокова інструкція та лайфхаки

Як правильно варити кукурудзу: покрокова інструкція та лайфхаки

Молода варена кукурудза вже давно асоціюється з літнім періодом, відпусткою і морем. Ці сезонні ласощі легко приготувати вдома. Варто скористатися періодом, коли качани ще молоді, солодкі та соковиті.

Як і скільки потрібно варити кукурудзу – далі в матеріалі.

Як варити кукурудзу правильно

Насамперед потрібно правильно вибрати качани. Зверніть увагу на те, щоб зерна були щільними та рівними. Дуже смачною є двоколірна кукурудза.

Найкраще брати качани в зеленому листі, яке не встигло засохнути. Хороші продавці на ринку без проблем погоджуються частково очистити качани, щоб показати їхній стан. Іноді кукурудзу вражають шкідники, які поїдають зерна. Їх можна побачити тільки очистивши листя.

Тепер перейдемо до того, скільки варити молоду кукурудзу. Тут є два варіанти. Якщо покласти качани в киплячу воду, то досить проварити їх близько 10-12 хвилин.

Крім того, можна вистелити дно каструлі листям, скласти кукурудзу і залити її водою. У цьому разі час варіння збільшується до 20 хвилин. Важливо не давати качанам спливати, щоб вони повністю проварилися з усіх боків. Для цього можна накрити їх тарілкою.

Водночас на приготування старої кукурудзи йде до двох годин. Оскільки все залежить від розміру та віку продукту, то варто перевіряти качани зубочисткою.

Воду для кукурудзи краще попередньо не солити, оскільки через це вона може стати жорсткою. Краще солити самі качани після приготування.

Деякі додають у воду трохи цукру або молока, щоб зробити кукурудзу солодшою, соковитішою, з ніжним смаком. За бажанням можна взяти кубик вершкового масла і змастити ним кукурудзу, поки вона ще гаряча. Не бійтеся експериментувати і брати незвичайні спеції.

Як ще можна приготувати кукурудзу

Варити кукурудзу можна не тільки в каструлі. Розглянемо інші способи приготування.

Наприклад, для цього підійде мультиварка. У чашу викладаємо качани кукурудзи, заливаємо їх водою і накриваємо вимитим листям. Готуємо на режимі “суп”. Якщо кукурудза молода, то 15 хвилин після закипання, а більш зрілу – близько півгодини.

Дуже смачною вийде кукурудза на грилі. Надягаємо її на шампури й готуємо на відкритому вогні. Також можна ненадовго замочити її, змастити олією, посолити і в листі покласти на вугілля.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.