Для того, щоб зварити яйце пашот вам знадобляться свіжі яйця з холодильника
Яйце пашот – смачний спосіб приготування яєць, який винайшли французи. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як приготувати яйце пашот за три хвилини.
Що знадобиться і як підготуватися
Щоб зварити яйце пашот, вам знадобляться свіжі яйця з холодильника. Якщо не дотримуватися цього правила, може нічого не вийти. Також для приготування яйця пашот вам потрібна каструля з водою, оцет та ложка.
Як варити яйце пашот?
- Налийте у каструлю близько двох літрів води та доведіть її до кипіння. Вода, в якій варитиметься яйце, не повинна кипіти, а тільки перебувати на межі кипіння.
- Ви можете додати в каструлю столову ложку оцту, проте можна впоратися і без нього. Багато хто вважає, що завдяки йому краще згортатиметься білок.
- Великою ложкою або вінчиком зробіть в каструлі невелику воронку.
- Обережно розбийте яйце в миску, щоб не пошкодити жовток, та вилийте його в центр воронки. Не припиняйте помішувати воду ложкою, щоб яйце не прилипло до дна каструлі. Варіть яйце протягом 2 хвилин.
- Вийміть яйце з води за допомогою шумівки, дайте воді стекти або викладіть яйце на паперовий рушник, щоб вода увібралася. Якщо раптом у вас по краях утворилися нерівності з білка, можете акуратно видалити їх ножицями або ножем.