Побут

Як виростити солодкі огірки без гіркоти: практичні поради городникам

Як виростити солодкі огірки без гіркоти: практичні поради городникам

Українські садівники з радістю вирощують соковиті та солодкі огірки. На тлі великої популярності цього овоча складно уявити, що його батьківщиною є ліси Індії. Там стабільний, вологий і спекотний клімат.

Огірки здатні накопичувати кукурбітацин – це токсична речовина, яка в плодах відчувається як гіркота. Рослина синтезує її в листках і потім направляє в кореневу систему і самі плоди.

Розглянемо, чим полити огірки, щоб не гірчили при вирощуванні на городі.

Як зробити щоб огірки не гірчили

Щоб плоди були солодкими і приємними на смак, вирощуйте цю рослину в умовах розсіяного світла або тіні. Огірок не любить прямих сонячних променів. Їх можна посадити під захистом дерев біля кукурудзи.

Намагайтеся не шокувати кореневу систему великими перепадами температури – у спекотну погоду вода має бути теплою, а не холодною. Найкраще підійде відстояна і прогріта сонцем.

Регулярно поливайте огірки, щоб не допустити появи гіркоти. У період, коли немає дощу, це має відбуватися щодня. Якщо ж у вас стоїть посушлива і спекотна погода, то поливайте вранці та ввечері. Без достатньої вологи плоди можуть почати гірчити.

При різкому похолоданні варто накрити ці рослини плівкою, створивши умови близькі до тепличних. Можна додатково підгодовувати їх золою або мінеральними добривами, але будьте обережні – надлишок азоту може навпаки зіпсувати смак огірків.

Однак, якщо поради, що робити, щоб огірки були не гіркими, не спрацювали, варто озброїтися лайфхаками, як нейтралізувати неприємний смак. Це особливо корисно, якщо ви купили гіркуваті огірки.

Як зробити огірки менш гіркими

Насамперед спробуємо найпростіший метод. Для нього дотримуйтеся цих кроків:

  • обрізаємо кінці огірка;
  • зрізаємо всю шкірку;
  • промиваємо плід;
  • розрізаємо його і видаляємо насіння всередині.

Після цього м’якоть можна нарізати і додати в салат або одразу їсти.

Також можна на кілька годин замочити огірки у воді. Додайте в неї цукор і ароматичні трави на вибір – орегано, м’яту, кріп або хрін. Разом вони зроблять овочі ароматними та приховають гіркоту.

Якщо обрати простіший варіант, то очистіть плоди від шкірки та залиште їх хвилин на п’ять у воді з льодом. Холод зменшить кукурбітацин.

Згідно з іншим лайфхаком, промийте огірок, а потім обріжте в нього “попки”. Потріть зріз відрізаним краєм до появи білої піни. Продовжуйте ще 60 секунд, а потім знову промийте під проточною водою.

Також можна розрізати плід уздовж, посипати сіллю і потерти до появи соку. Після цього промийте і, якщо огірок усе ще буде гірким, повторіть. Усе це допоможе в тому, як зробити огірки менш гіркими, адже дасть змогу прибрати частину кукурбітацину з плодів.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.