Побут

Інакше буде несмачна: як правильно зняти плівку з яловичої печінки

Інакше буде несмачна: як правильно зняти плівку з яловичої печінки

Це важливий етап, який забезпечує ніжний смак та правильну текстуру страви

Підготовка яловичої печінки до готування починається з видалення плівки та жовчних проток за потреби. Це важливий етап, який забезпечує ніжний смак та правильну текстуру страви. УНІАН розповідає, як зробити це правильно.

Три способи зняття плівки

Кулінари розповідають, що найпростіше знімається плівка з замороженого шматка. Для цього просто покладіть печінку в окріп і через деякий час плівка стане м’якою, а сама печінка – ні. Тоді ви зможете підчепити плівку ножем та потягнувши на себе, зняти її.

Але якщо ви придбали в магазині шматок охолодженої печінки, технологія позбавлення від плівки буде іншою. У вас є три варіанти, як позбавитись від плівки:

  1. Ошпарити печінку окропом, зробити надріз. Потім вкласти великий палець під плівку, і допомагаючи собі пальцями, стягнути її з печінки.
  2. Вмочити пальці в сіль, а також посипати печінку. Зробити надріз на плівці, і піддягаючи її руками, знімати зі шматка.
  3. Покласти печінку в крижану воду, а через дві хвилини обшпарити окропом, зробити надріз та потягнути плівку з печінки.

Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.