За цим методом картопля зберігається втричі довше.
Картопля – дуже популярний коренеплід, який часто закуповують про запас в осінній період. У відповідних умовах він може не псуватися аж до нового врожаю.
Сьогодні розглянемо, як зберігати картоплю у квартирі, щоб вона не проростала. Раніше ми розповідали, як зберігати борошно роками, щоб у ньому не заводилися жучки.
Народний метод зберігання картоплі
Як пише Еxpress, експерти зі зберігання продуктів давно радять зберігати картоплю разом із яблуками в холодильнику. Вони стверджують, що так вона залишатиметься свіжою втричі довше, ніж за умови перебування в шафі і без цих фруктів.
Причина криється в етиленовому газі, який виділяють яблука під час свого дозрівання. У холоді цей процес сповільнюється і подовжує термін зберігання картоплі, яка знаходиться поруч. Етилен затримує проростання і пригнічує метаболізм ферментів у крохмалі коренеплоду.
Правда чи міф: чи можна зберігати разом яблука і картоплю
Автор статті перевірив, як зберігати картоплю у квартирі за допомогою цього методу. Він купив два кілограмових пакети коренеплодів. В один він додав яблука і прибрав у фреш-зону холодильника. Другий помістив у темну шафу без фруктів.
Через кілька тижнів картопля в пакеті без яблук була вкрита паростками і почала гнити. Та, яка перебувала в холоді, все ще мала такий самий вигляд, як у день купівлі. При цьому яблуко зморщилося і зіпсувалося.
У зв’язку з цим не варто навіть сумніватися, чи можна зберігати картоплю в холодильнику.
Зазначимо, що картопля, залежно від свого призначення, може вимагати різного температурного режиму. Коренеплоди, які плануєте їсти, важливо зберігати при 2-5 градусах. Якщо у вас є льох або підвал, то він чудово для цього підійде. Вологість має триматися на рівні 90%.
Водночас насіннєву картоплю краще зберігати в більш холодних місцях, де температура буде близько 1-2 градусів. Це дасть змогу її зберегти до посадки навесні в гарному стані.
Останніми роками в Україні стає популярним і інший коренеплід – батат. Він відрізняється від звичної нам картоплі помаранчевим кольором всередині і солодким смаком. Завдяки вітамінам у своєму складі його варто додавати до раціону. Однак залишається питання зі зберіганням цього недешевого продукту.
Зокрема, чи можна зберігати солодку картоплю разом із яблуками, як і її “далекого родича”. Згідно з інформацією з відкритих джерел, у них схожі вимоги до умов – має бути темне та прохолодне місце. Важливо просто тримати їх подалі від інших продуктів.