Побут

Коли солити молоду картоплю під час варіння і що додати у воду, щоб було смачно

Коли солити молоду картоплю під час варіння і що додати у воду, щоб було смачно

Уже в травні починається сезон молодої картоплі – її можна готувати по-різному, залежно від того, який хочеться отримати результат. Ми розповімо, як варити молоду картоплю, щоб вийде ароматний і смачний гарнір.

Як готувати молоду картоплю до варіння

Такий простий на перший погляд овоч потрібно вміти правильно варити – якщо припуститеся помилки, отримаєте водянистий коренеплід, що розвалюватиметься в руках. Причому, нічого спільного з апетитними шматочками картоплі він не матиме – на тарілці опиняться щільні скибочки вареного овоча, причому, “ніякі” на смак.

Головний секрет того, як приготувати молоду картоплю смачно, потрібно знати ще до включення плити. У той момент, коли ви вже почистите овочі та викладете їх у каструлю, залити коренеплоди потрібно буде гарячою кип’яченою водою. Саме цей лайфхак допоможе уникнути водянистої структури – рідина високої температури “тримає” текстуру картоплі та допомагає їй не розм’якнути під час варіння.

Наступний важливий лайфхак – додати 20-50 грамів вершкового масла, коли закипить вода. Це потрібно, щоб швидко підвищити температуру води та прискорити час варіння – картопля приготується за 15 хвилин.

Ось покрокова інструкція, як варити молоду картоплю:

  • вибрати кілька однакових за розміром бульб;
  • почистити їх, використовуючи рукавички, інакше забарвиться шкіра рук;
  • промити під проточною водою;
  • скласти в каструлю, залити гарячою кип’яченою водою на два пальці;
  • поставити на плиту, увімкнути середній вогонь;
  • коли вода закипить, додати олію, накрити каструлю кришкою, залишаючи зазор, і зменшити полум’я;
  • варити картоплю до готовності 15 хвилин;
  • перевірити стан гарніру зубочисткою, але не ножем, інакше бульби розваляться;
  • відварену картоплю подавати до столу з вершковим маслом і подрібненим кропом.

Ви також можете готувати картоплю не цілком, а шматочками, тоді вам доведеться перед варінням розрізати кожну бульбу на 2-4 частини.

Корисна порада: момент, коли потрібно солити картоплю, залежить від того, яку страву ви хочете отримати в результаті. Якщо бажаєте зварити цілі та красиві бульби, то посоліть коренеплід на початку, але для розсипчастого гарніру шматочками бажано використовувати консервант наприкінці. Враховуйте, що на кожні півкілограма картоплі потрібна 1 чайна ложка солі.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.