Побут

Ложки та виделки блищатимуть: цей копійчаний засіб прибирає наліт та іржу

Ложки та виделки блищатимуть: цей копійчаний засіб прибирає наліт та іржу

З плином часу навіть якісні та дорогі столові прибори можуть втратити свій шикарний зовнішній вигляд. Вони можуть обзавестися темними плямами, іржею або жовтуватим нальотом. Особливо це актуально для регіонів, у яких дуже жорстка вода.

Однак не варто впадати у відчай, ложкам і виделкам можна повернути їхній колишній вигляд. Для цього навіть не потрібно буде вдаватися до агресивних засобів для чищення.

Більшу частину столових приборів виготовляють з нержавіючої сталі. Тонка оксидна плівка покликана запобігати корозії, але подряпини, солі та кислоти можуть її пошкодити. У результаті на поверхні з’являються наліт та іржа.

Ми розібралися, як зробити так, щоб столові прибори блищали.

Чим відмити наліт на столових приборах

Перед тим, як перейти безпосередньо до обробки, потрібно підготувати ложки та виделки. Ретельно промиваємо їх від залишків їжі та жиру, використовуючи м’яку губку і свій звичайний мийний засіб.

Ми підібрали чотири варіанти, чим відмити ложки та виделки з нержавійки. Можна вибрати будь-який із них. Для першого способу знадобиться сода. Її потрібно розвести з водою до консистенції густої пасти. Наносимо засіб на всі забруднення і плями, злегка втираємо. Це допоможе зняти наліт і відполірувати поверхню, не залишаючи подряпин.

Добре прибирає мінеральні відкладення звичайний оцет. Розводимо його з водою у співвідношенні 1 до 1. Занурюємо прибори в рідину і залишаємо хвилин на 15. Потім акуратно тремо губкою й обполіскуємо.

Ефективно себе показують лимонна кислота або сік цього цитрусового. Вони також здатні освітлити метал. Треба зробити розчин лимонної кислоти або ж можна просто взяти половинку лимона і натерти виделки і ложки. Залишаємо на пару хвилин і промиваємо.

Для останнього варіанта потрібні фольга і сода. Цей метод допомагає побороти іржу. Соду розводимо до стану пасти, наносимо на проблемні місця і протираємо звичайною фольгою (харчовою). Алюміній вступить у реакцію з оксидом заліза. Потім миємо прилади і насухо витираємо м’якою тканиною.

Щоб виделки і ложки довше залишалися в ідеальному вигляді, запам’ятайте кілька правил. Мийте їх одразу після використання і витирайте – вони не повинні бути довго мокрими. Прибирати їх на зберігання варто тільки попередньо просушивши.

Якщо у вас дуже жорстка вода, очисний фільтр буде не зайвим. Або ж можна як профілактику обполіскувати прилади розчином лимонної кислоти час від часу.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.