Побут

На бульйон потрібно брати тільки цю частину тушки: буде смачним навіть без овочів і зелені

На бульйон потрібно брати тільки цю частину тушки: буде смачним навіть без овочів і зелені

Для того щоб приготувати ідеальне перше блюдо, недостатньо просто покласти будь-який шматок курки, яловичини або свинини у воду і поставити на вогонь. Важливо знати, яку частину тушки брати і як варити м’ясо. Якщо все зробите правильно, то отримаєте смачний бульйон, навіть не додаючи овочі.

Як вибрати м’ясо для бульйону – головні правила

Французи – справжні майстри в приготуванні бульйонів, які поділяються на три види – червоні (із запечених кісток), жовті (м’ясні з цибулею і морквою) і білі (з птиці або риби).

Якщо вас цікавить, яке м’ясо найкраще підходить для супу, то спробуйте спочатку визначитися з видом тварини. Від цього залежить і те, яку частину тушки купити:

  • яловичина – рулька, лопатка, грудинка, кістки, кострець;
  • курка – гомілки, крила для наваристого, а грудка – для дієтичного;
  • свинина – рулька, ніжки, стегна.

Французькі шеф-кухарі стверджують, що завжди краще брати м’ясо на кістці. Під час варіння кістки розм’якшуються, желатин потрапляє у воду, збільшуючи її густоту. З цієї ж причини вправні кулінари варять бульйони із запечених кісток, що залишилися після страв, приготованих у духовці. Такий суп виходить ще смачнішим.

Крім того, яка частина курки краща для супу, а також який шматочок свинини або яловичини брати для цих самих цілей, важливо виконувати й інші правила. Наприклад, щодо води – заливати м’ясо необхідно тільки чистою фільтрованою водою. Промивати шматок тушки кухарі радять кілька разів, адже що менше буде крові – то ніжнішим вийде бульйон.

Каструлю краще брати з високими стінками, щоб вода точно покрила м’ясо. Матеріал – нержавіюча сталь або емаль без пошкоджень. Не забудьте також, що бульйон має томитися, а не кипіти, тому оптимальна температура – 80-90 градусів. Кришкою каструлю накривати не можна, зате можна і потрібно регулярно прибирати білок, що згорнувся, – не тільки на початку варіння, а й до самого кінця. Виконуючи всі ці правила, ви точно зможете приготувати ароматний насичений бульйон.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.