
На етикетках виробники вказують оптимальні умови зберігання
Багато господинь тримають пляшку соняшникової олії у кухонній шафі поруч із плитою, що здається зручним. Проте експерти з безпеки харчування попереджають, що такий спосіб зберігання може скоротити термін придатності продукту та вплинути на його смак. Де краще зберігати олію, пише ТСН.
Чому не варто залишати олію в шафі
На етикетках виробники вказують оптимальні умови зберігання: відкриту пляшку не рекомендується тримати у теплому місці, навіть за кімнатної температури. Особливо небезпечне розташування поруч з плитою, опалювальними приладами або на сонячній полиці, це може призвести до псування олії та появи гіркого присмаку.
Найкраще місце для зберігання
Ідеальним варіантом є холодильник. Пляшку можна розмістити на верхній полиці або у дверцятах холодильника. Холод і відсутність світла допомагають зберегти свіжість олії, продовжити термін її придатності та зберегти смакові властивості продукту.











