Побут

Нарешті ви отримаєте відповідь: чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої

Нарешті ви отримаєте відповідь: чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої

Попри те, що кулінари не радять обсмажувати продукти на нерафінованій олії, в ній зберігається максимальна кількість корисних речовин

На полицях магазинів представлено безліч видів олії. Вони різняться не лише смаком чи продуктом, з якого її отримують, а й способом обробки. І багато хто досі не розуміє, чим відрізняється рафінована олія від нерафінованої. «Главред» розповідає, у чому ж відмінності.

На якій олії краще смажити?

Нерафінована олія проходить лише механічну фільтрацію, а рафінована олія вважається більш очищеним продуктом. Завдяки цьому рафінована олія під час використання на сковороді не димить та не піниться, і тому краще її обирати для смаження.

Яка олія корисніша – рафінована чи нерафінована?

Попри те, що кулінари не радять обсмажувати продукти на нерафінованій олії, в ній зберігається максимальна кількість корисних речовин:

  1. Жиророзчинні вітаміни А.
  2. Вітаміни D.
  3. Вітаміни E.
  4. Вітаміни K.
  5. Вітаміни F.
  6. Омега-6.

Тому нерафінована олія підходить тільки для заправки салатів, адже така олія не витримує нагрівання понад 107°C. А ось рафінована олія зберігає стійкість при нагріванні до 227°C.

Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.