Авокадо стане м’яким і смачним, якщо правильно його зберігати.
Прихильники правильного харчування цінують авокадо, адже знають про його корисні властивості. Однак у незрілому вигляді він може викликати довічне відторгнення – твердий, несмачний і зовсім неапетитний. У магазинах цей продукт часто продають недостиглим, щоб не зіпсувався. Тому його бажано купувати заздалегідь і правильно зберігати для ідеального стану.
Куди покласти авокадо, щоб воно дозріло
Простий спосіб прискорити визрівання овоча назвало видання Express. Для цього його варто зберігати по сусідству з фруктами, які виділяють етилен – речовину, що прискорює природне дозрівання і покращує смак. До них належать банани, яблука, апельсини.
Ось як зробити, щоб авокадо швидше дозріло: покладіть зелений овоч у паперовий пакет разом із переліченими фруктами, і залиште в темному прохолодному місці щонайменше на добу. Упаковка потрібна для того, щоб етилен накопичився у великій концентрації.
Важливо використовувати саме паперову, а не поліетиленову обгортку, оскільки остання не пропускає повітря і накопичує вологу. У результаті авокадо не дозріє, а згниє.
Якщо немає паперового пакета, є альтернативний спосіб, як зберігати авокадо, щоб воно дозріло. Залиште його в мисці або кошику без кришки, і засипте великою кількістю яблук. Накрийте ємність рушником і поставте в неосвітлене місце, наприклад, кухонну шафу. Уже наступного дня продукт стане ніжним і приємно маслянистим.
Видання попереджає – в інтернеті іноді радять помістити овоч у духовку, щоб авокадо швидко дозріло. Але так краще не робити. Овоч справді розм’якшиться, але буде жахливим на смак і позбудеться корисних властивостей.