Побут

Навіть тут є свої правила: як правильно промивати рис, щоб він був розсипчастим

Навіть тут є свої правила: як правильно промивати рис, щоб він був розсипчастим

Саме цей етап допомагає позбутися крохмального пилу, через який зерна злипаються та перетворюють в кашу

Щоб рис вийшов розсипчастим, найважливіше – ретельно промити крупу перед варінням. Саме цей етап допомагає позбутися крохмального пилу, через який зерна злипаються та перетворюють в кашу. Ukr.Media розповідає, як правильно промивати рис.

Як правильно промивати рис?

Рис потрібно промивати в холодній воді, обережно перемішуючи його руками. Першу воду зливають одразу, адже вона зазвичай стає каламутною. Далі процедуру повторюють доти, доки вода не перестане бути білуватою. Зазвичай достатньо 4-5 промивань, але деякі сорти, наприклад басматі, потребують більше.

Після промивання рис краще залишити в друшляку на кілька хвилин, щоб зайва волога могла стекти. Також якщо одразу відправити промитий рис у каструлю, надлишок води порушить пропорції.

Скільки води потрібно для варіння рису?

Для різних сортів рису існують свої пропорції:

  1. Довгозернистий – 1 частина крупи на 1,5 частини води.
  2. Бурий – 1:2 або 1:2,5.
  3. Дикий – 1:3 чи навіть 1:4.
  4. Коротко зернистий (для суші) – 1:1,25 чи 1:1.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.