
Для приготування ідеальної яєчні вдома потрібна олія або масло, але насправді існує кращий варіант
Дехто скаже, що для приготування ідеальної яєчні вдома потрібна олія або масло, але насправді існує кращий варіант. Express розповідає, як приготувати смачну яєчню без олії.
За словами експерта з яєць Генрі О’Коннор, засновника проєкту Better Eggs, секрет ідеальних яєць у тому, щоб замість будь-якої олії додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків.
«Дайте вершкам прокипіти кілька секунд, потім розбийте яйця і готуйте, поки білок не застигне. Результат? Хрусткі золотисті краї, оксамитовий білок і насичений маслянистий жовток, який не поступається жодному сніданку в кафе», – сказав він.
За його словами, цей спосіб найкраще підходить для смажених яєць. Оскільки масло отримують із вершків, смаження яєць у вершках по суті те саме, що й смаження у маслі.
«Коли вершки нагріваються, вони карамелізуються на дні сковорідки, додаючи глибину смаку, яку не можна отримати з маслом або олією, при цьому білки залишаються легкими, а жовтки – красиво рідкими. Це невелика зміна, яка дає великий ефект», – додав він.
Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»













