Не всі продукти добре переносять низькі температури
Заморожування – один із найкращих способів зберегти продукти на тривалий час. Проте навіть у цьому процесі люди часто припускаються помилок. Ukr.Media розповідає про три поширені помилки при заморожуванні продуктів.
Поширені помилки при заморожуванні
Заморожувати можна будь-які продукти.
Не всі продукти добре переносять низькі температури. Кавові зерна, ніжні овочі, вершкові соуси та консерви після розморожування втрачають смак та текстуру.
Віра у «вічне» зберігання.
На жаль, морозилка не зупиняє час. Через поєднання повітря та вологи навіть заморожені страви не можуть вічно зберігатися у морозилці. Ви можете трохи продовжити термін зберігання, поклавши їжу в вакуумний пакет, але в кожного продукту та страви є свій термін придатності: супи та рагу – 2-3 місяці, сирі стейки та відбивні – 4-12 місяців, сира птиця – 9-12 місяців, а приготовлена птиця може зберігатися 4 місяці.
Упевненість, що продукти можна заморожувати повторно.
Краще уникати повторного заморожування. Хоча технічно такий продукт є безпечним, вам навряд чи сподобається його смак. Особливо це стосується сирого м’яса, яке в процесі розморожування втрачає багато вологи, а разом з нею і смакові якості.
Як показує практика, повторне заморожування можливе в тому випадку, якщо витягнутий з морозилки продукт залишався поза холодильником не більше двох годин.