Побут

Під час смаження олія бризкає в різні боки: як уникнути неприємної ситуації

Під час смаження олія бризкає в різні боки: як уникнути неприємної ситуації

Смажте продукти на сухій поверхні, щоб зменшити ризик потрапляння вологи в олію

Під час смаження нерідко трапляється неприємна ситуація – гаряча олія починає бризкати в різні боки. Це не лише погіршує процес приготування, а й може стати причиною опіків. УНІАН розповідає, як зменшити ризик та зробити процес смаження безпечнішим.

Чому олія бризкає під час смаження?

Основна причина – волога, яка потрапляє на поверхню. Адже нагріваючись та випаровуючись, вода провокує інтенсивне розбризкування жиру. Також іноді причиною може стати та неякісне масло або м’ясо, в яких може бути забагато вологи.

Що робити, щоб уникнути бризок:

  1. Смажте на сухій поверхні, щоб зменшити ризик потрапляння вологи в олію.
  2. Нагрівайте масло на слабкому, а не на сильному вогні, попередньо закривши посуд кришкою, щоб бризки залишилися всередині та не розлетілися по кухні. Тобто в цьому випадку стріляти масло все одно буде – але не так сильно, а наслідки будуть мінімізовані.
  3. Добре просушуйте продукти перед смаженням, щоб уникнути бризок. Наприклад, якщо ви вважаєте, що шматок м’яса попався занадто вологий, то такий продукт краще заздалегідь обсушити на паперовому рушнику. А після – обсмажувати поступово на маленькому вогні, поки вся волога не випарується.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.