Побут

Сковорода прослужить утричі довше: ось коли в неї потрібно наливати олію

Сковорода прослужить утричі довше: ось коли в неї потрібно наливати олію

Більшість кулінарів не замислюються над тим, чи потрібно додавати олію на гарячу чи холодну сковороду, і в який момент це робити. Але це не просто питання звички. Від способу нагрівання посуду залежить, як довго він прослужить. Якщо порушити це правило, то поверхня швидко потріскається, а продукти почнуть прилипати.

Раніше ми розповідали, що не можна смажити на чавунній сковороді, щоб не зіпсувати покриття посуду.

Коли лити олію на сковорідку – до чи після нагрівання

Рекомендації щодо використання начиння опублікувало видання Delish. Як пояснили експерти, час додавання жиру залежить від типу посуду.

Антипригарна сковорода

У цьому випадку олію варто лити на холодну поверхню, і тільки потім вмикати вогонь на плиті. Такий прийом посилить антипригарні властивості. До того ж при нагріванні порожнього посуду такого типу в повітря виділяються токсичні речовини.

Емальований чавун

У цьому випадку продукт, на якому ви будете смажити, теж потрібно лити заздалегідь, але з іншої причини. Без олії покриття нагрівається нерівномірно, через що виникають тріщини. Верхній шар посуду швидко стане непридатним, тому ніколи не нагрівайте його в порожньому вигляді.

Звичайний чавун

Тут ситуація абсолютно протилежна. Якщо покриття з емалі немає, сплав прогрівається рівномірно і не тріскається. Сковорідку можна розігрівати без олії, але між використаннями або під час охолодження варто зволожувати. Це продовжить термін служби чавуну.

Нержавіюча сталь

У цьому випадку серед кулінарів найбільше суперечок, чи потрібно розігрівати сковороду перед олією. Професійні кулінари рекомендують такий підхід: лити жир на теплу, але не розпечену поверхню.

Спочатку нагрійте сухий посуд і капніть краплю води. Якщо рідина повільно випаровується, то сковорідка ідеальної температури і можна додавати олію. Якщо вода голосно шипить – посуд надто гарячий і його краще трохи охолодити. Експерти вважають, що за такого способу сталь прослужить найдовше.

Ми також писали, як правильно мити антипригарну сковороду. Неправильне чищення може залишити подряпини на покритті.

  • Українка перевірила магазинний сир: одна марка виявилася підробкою (відео)
  • Як приготувати ідеально хрусткий бекон без грама олії: шеф-кухар назвав найкращий спосіб

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.