Побут

У холодильнику не буде криги, а продукти залишаться свіжими довше: що потрібно зробити

У холодильнику не буде криги, а продукти залишаться свіжими довше: що потрібно зробити

Певно, холодильник є зараз у кожному домі. Він допомагає зберігати їжу в належних умовах: від учорашньої вечері до яєць і молока.

Ми розібралися, як зробити так, щоб продукти не псувалися. Раніше ми розповідали, як позбутися запаху в холодильнику.

Як зберегти їжу свіжою довше

Якщо температура в холодильнику буде недостатньою, то продукти псуватимуться, а якщо надто низькою, то з’явиться лід, і техніка може в підсумку зламатися.

У кожному холодильнику є невеликий циферблат із пронумерованими секціями від одного до п’яти.

“99% людей використовують свій холодильник неправильно. Через це продукти псуються швидше, всередині утворюються калюжі, а холодильник покривається льодом. Уся справа в цьому маленькому регуляторі. Більшість людей навіть не знають, для чого він потрібен. Вони просто крутять його навмання, іноді до двох, іноді до п’яти. Він не керує холодом, а просто контролює тривалість роботи компресора”, – сказав експерт Maggie’s Oven Services, якого цитує Express.

Якщо неправильно налаштувати, всередині холодильника з’явиться пліснява, вологість, крига і будуть високі рахунки за електрику. Регулювати режими варто залежно від кількості продуктів і пори року.

Влітку під час відчинення дверцят всередину потрапляє більше теплого повітря, а тому регулятор варто встановити на цифрах 4 або 5. А ось взимку можна зменшити його до 2.

“Якщо ви завжди зберігаєте багато продуктів, вам потрібні нижчі температури (від 3 до 4). Якщо ви зберігаєте менше, обирайте між 2 і 3. Якщо температура дуже низька, утворюється лід, який може перешкоджати циркуляції повітря. Лід також може призвести до збою внутрішнього термостата холодильника. Це може призвести до відмови електроніки. Якщо лід накопичився, зніміть його, знизьте температуру і пам’ятайте, що зміна температури відбудеться щонайменше через вісім годин”, – попередив експерт.

Ідеальна температура для холодильника – 3-4 градуси. Можна проконтролювати це використовуючи термометр. Якщо всередині занадто тепло, то потрібно повернути регулятор на більше число, щоб стало холодніше. У більш сучасних моделях можна встановити конкретне значення температури.

Важливо не перевантажувати холодильник, щоб повітря вільно циркулювало. Двері мають бути зачиненими якомога довше – не варто стояти перед відкритим холодильником і вирішувати, що взяти.

Також необхідно розуміти, на якій полиці в холодильнику що зберігати.

Як зберігати продукти в холодильнику по полицях

Оскільки температурний режим усередині цієї техніки неоднорідний, важливо запам’ятати, в якому порядку потрібно зберігати продукти в холодильнику. Почнемо з верхніх полиць. Це найтепліша зона. Туди найкраще прибирати готові страви, напої, соуси та продукти, яким не потрібне сильне охолодження.

На середніх полицях варто розмістити молочні продукти і яйця. Тут стабільна температура, яка дасть змогу надовго їх зберегти свіжими. Найхолодніша зона охоплює нижні полиці – перед морозилкою. Там можна розташовувати сире м’ясо, рибу і морепродукти.

Окремо треба виділити фреш-зону – ящики, в яких зберігають фрукти та овочі. Там вища температура і вологість, а тому ідеальне місце для цих продуктів.

Наостанок розглянемо дверцята. Вони найменш стабільні, оскільки схильні до частих перепадів температури. На них можна розмістити масло, напої, соки. А ось яйця і молоко, на відміну від популярної помилки, класти туди не варто.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.