Побут

Удвічі більше котлет – рис і картоплю у фарш класти не потрібно: ось що додати

Удвічі більше котлет - рис і картоплю у фарш класти не потрібно: ось що додати

Котлети вміють готувати практично всі господині і не важливо, курячі чи свинячо-яловичі – завжди ця страва викликає захват. Іноді приготування м’ясних смаколиків опиняється під загрозою – фаршу замало. УНІАН підкаже, що додати у фарш для котлет, щоб зробити його об’ємнішим, і насмажити цілу гору їжі.

Що додати у фарш для котлет для пишності – рецепт

Якщо ви запитаєте досвідчених кухарів, вони скажуть, що додати у фарш для котлет можна вівсянку або терту картоплю. Два таких простих продукти збільшують масу наявного у вас подрібненого м’яса. Така хитрість дає змогу насмажити більше котлет, але на смаку це теж позначиться. Якщо не хочеться, щоб м’ясна страва мала присмак пластівців або овоча, спробуйте приготувати так:

  • 400-450 грамів будь-якого фаршу;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 150 гр панірувальних сухарів;
  • 5 яєць;
  • чорний перець, сіль – по 0.5 ч.л;
  • паприка – 1 ч.л з гіркою;
  • пучок зелені;
  • рослинна олія.

Далі робимо все, як зазвичай – м’ясо подрібнюємо в м’ясорубці або комбайні, так само подрібнюємо цибулю. У глибокій мисці змішуємо фарш, цибулю, яйця, паприку. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень і панірувальні сухарі. Ретельно перемішуємо, залишаємо фарш на 1 годину. Потім беремо заготовку порційно від країв миски, формуємо котлети і смажимо на олії з одного боку, поставивши сильний вогонь. Коли з’явиться скоринка, перевертаємо котлети, накриваємо сковорідку кришкою і смажимо ще 3-5 хвилин. У результаті у вас вийдуть соковиті, пишні та ситні котлети. Завдяки сухарям у складі фаршу помітно збільшується маса (поки він стоїть, набухає), але на смак це не впливає.

Що додають у фарш для об’єму ще, так це кабачок і манку. Причому, в літню пору овоч “йде” особливо добре – ті, у кого свої городи, знають, що до кінця сезону дівати кабачки просто нікуди. Додавши один тертий сирий овоч до фаршу, ви зможете і врожай частково застосувати, і збільшити об’єм подрібненого м’яса, а котлети набудуть свіжого літнього присмаку. Манку, як продукт для збільшення об’єму фаршу, можна використовувати в будь-якому рецепті – просто додайте 2-3 ст. л. крупи на 400-500 гр м’ясного напівфабрикату й залиште миску з фаршем на годину. За цей час манка розбухне, а ви зможете приготувати в 2 рази більше котлет, ніж без неї.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.