Серед інших, до списку потрапили Копенгаген і Порту.
Багато туристів подорожують світом і в процесі знайомляться з місцевою їжею – часом вдало, часом не дуже. Так чи інакше, мандрівники впевнені, що саме через кулінарні традиції вони можуть краще пізнати країну, в якій вони відпочивають.
Фудблогерка Карін Гейл Ботта, яка об’їхала 20 країн Європи, у своєму матеріалі для Business Insider розповіла, у яких п’яти містах, на її думку, найсмачніша їжа.
1. Афіни, Греція. “Грецькі страви нагадують мені, що смачна їжа не обов’язково повинна містити мільйон інгредієнтів, щоб запам’ятатися. Овочі, фета, оливкова олія і трави створюють свіжий, ароматний салат; смажене м’ясо і цацики виявляються простими, але поживними; і ви не помилитеся, якщо оберете свіжовиловлені морепродукти. Я насолоджувався всім цим і багатьом іншим у столиці Афінах”, – поділилася Карін.
При цьому вона радить не обмежуватися в Афінах лише грецькою їжею (до речі, не так давно офіційно визнаною найсмачнішою у світі – ред.), а й досліджувати яскраву багатонаціональну кулінарну сцену столиці Греції, що охоплює курдську, ефіопську та тайську кухню, серед багатьох інших.
“Один із моїх улюблених ресторанів – Feyrouz, де подають свіжу левантійську вуличну їжу ручної роботи. Його пейнірлі (різновид піци у формі човна) і лахмаджун (близькосхідний коржик) не можна пропустити”, – додає мандрівниця.
2. Копенгаген, Данія. “Від інноваційних ресторанів, відзначених зірками Мішлен, до нової скандинавської кухні, кулінарна сцена Копенгагена вразила мене. Копенгаген – батьківщина моєї найулюбленішої випічки у світі: булочки з кардамоном із пекарні Juno the Bakery. Вона тепла, масляниста, пухка і сочиться ароматним кардамоном і перловим цукром”, – згадує Карін.
3. Порту, Португалія. “Розташований на берегах річки Дору, Порту асоціюється з портвейном, типом кріпленого вина, яке виготовляють у регіоні протягом століть і часто подають із десертом. Я рекомендую відвідати Cockburn’s, Burmester або Graham’s для екскурсій по льохах і дегустацій портвейну. Крім напоїв, тут також є багато чудових страв, які можна спробувати”, – зазначила дівчина.
Крім того, вона порекомендувала звернути увагу на традиційний португальський сендвіч зі свининою “біфану”, а також місцеві намазки тапас і класичну португальську випічку із заварним кремом pastel de nata.
4. Флоренція, Італія. “Флоренція – моє улюблене італійське місто для відвідування. Воно дуже зручне для піших прогулянок, може похизуватися вражаючим мистецтвом та архітектурою епохи Відродження, а також найкращою піцою, пастою та джелато, які я куштувала в країні”, – розповіла блогерка.
Особливо вона рекомендує відвідати Gustarium Firenze, щоб скуштувати піцу al taglio, де її продають по шматочках, що дає змогу скуштувати кілька видів піци з пишною скоринкою, просоченою оливковою олією, свіжими інгредієнтами й унікальними поєднаннями смаків, і все це за розумною ціною.
5. Единбург, Шотландія. “Я справді вважаю, що в моєму рідному місті Единбурзі є все – гори, середньовічна архітектура, літературна історія та яскрава фестивальна сцена. Для традиційної шотландської кухні я пропоную відвідати Scran and Scallie. Цей ресторан додає вишуканості до основ і пропонує змінюване сезонне меню (і найкращу рибу зі смаженою картоплею, яку я куштувала у Великій Британії)”, – каже Карен.
Як повідомляв УНІАН, раніше фудблогерка Блоссом Грін дала туристам кілька золотих порад, як найкраще харчуватися на відпочинку, щоб отримати максимум приємних вражень, ґрунтуючись на особистому досвіді гастро-подорожей.