Ірландське містечко, в якому робив свою останню зупинку “Титанік”, рясніє делікатесами з морепродуктів.
Місто Корк, що розташоване на мальовничому південному узбережжі Ірландії, є однією з недооцінених кулінарних столиць Європи, яка володіє багатою морською спадщиною. Про це повідомляє Daily Express.
За даними видання, це чарівне місто зберігає свою власну культурну та гастрономічну міць.
Корк побудовано навколо гавані, яка є одним з найбільших природних портів у світі. Тривалий час місто було центром торгівлі та туризму, а в його історичному порту Коб свою останню зупинку зробив “Титанік”.
У Корку є жваві рибні ринки і закусочні біля причалів, де подають найсвіжіший атлантичний улов. Уточнюють, що океан надихав покоління шеф-кухарів і виробників харчових продуктів, що призвело до появи меню, яке рясніє делікатесами з морепродуктів.
Гастрономічна міць Корка являє собою суміш традиційної ірландської кухні та сучасної кулінарної креативності. Місцеві фаворити, як-от требуха і дришин (різновид кров’яного пудингу – УНІАН) сусідять із вишуканими дегустаційними меню в “мішленівських” ресторанах. Місто може похвалитися прихильністю до інгредієнтів місцевого походження, а виробники, кухарі та любителі їжі роблять свій внесок у просування страв, що постачаються з ферми на стіл.
Щороку в місті проводиться свято, яке отримало назву Cork on a Fork. Кулінарний письменник Джон Маккенна описує цей час як “дивовижний фестиваль їжі, який не міг би відбутися ніде, окрім Корка”. Там можна скуштувати устриці та субпродукти, свіжу рибу, хліб, молоко, масло та сир.
Мандрівникам радять обов’язково відвідати Англійський ринок – один із найстаріших критих продовольчих ринків Європи, який було відкрито 1788 року. Він є скарбницею ремісничих сирів, шоколаду ручної роботи, свіжих морепродуктів і в’яленого м’яса.
Місто також пропонує унікальні кулінарні можливості. Крім фестивалів їжі, у Корку знаходяться провідні виробники продуктів харчування Ірландії, включно з фермерськими сироварами та крафтовими пивоварнями, де можна провести дегустацію.
У яких містах світу можна смачно поїсти
Як писав УНІАН, раніше було названо 20 найбільш “смачних” міст світу. Журнал про розваги та культурне життя Time Out написав, які страви там варто скуштувати.
Журналісти опитали тисячі місцевих жителів про те, де і що вони вважають за краще їсти поза домом у своїх містах. Список очолив Неаполь, який вважається батьківщиною піци.