Цікаво, що приємні спогади на все життя залишають не тільки екзотичні страви, іноді це щось звичне, але дуже якісно приготоване.
Однією з найприємніших частин будь-якої подорожі за кордон є куштування місцевих страв. Користувачі популярного форуму Reddit поділилися своїм досвідом на цю тему і розповіли, що такого найсмачнішого вони куштували за кордоном. Цікаво, що не завжди це була якась неймовірна екзотика.
“Я ніколи не забуду багет, який я їв у Франції із самим лише маслом. Ось і все. Я думав, що це найкраще, що я коли-небудь куштував. Озираючись назад, я розумію, що, мабуть, це був саме той час і саме те місце для ідеальної страви, і це був просто дуже смачний багет”, – написав один із користувачів.
Інші з ним погодилися: багети у Франції справді дуже смачні, хоч і не тягнуть на якусь екзотику.
Інший користувач похвалив тайський суп з локшиною, відомий як Khao soi. І це спричинило бурю коментарів, в яких люди згадували свій досвід знайомства з тайською кухнею.
“У Таїланді так багато смачної їжі, але несподіванкою, яку я не очікував, став десерт із манго та липким рисом, який подають у Dairy Queen. Воно було напрочуд смачним”, – написав один.
Одна жінка написала, що за її багаторічний досвід подорожей найбільше запам’яталася страва, яку вона скуштувала на острові Хайда Гваї біля західного узбережжя Канади. Це були краби, приготовані у морській воді, подані з місцевою спеціальною закваскою та свіжим маслом з ферми.
“Я працював у японській компанії. Генеральний директор сказав: “Я чув, що вам подобається японська їжа, я покажу вам японську їжу”. Орендував цілий ресторан для нас 20 осіб. Приблизно 30 страв, всі маленькі порції. Одна за одною найсмачніші страви, які я коли-небудь куштував. Суші, крабові ніжки, темпура, грибний суп – це було чудово”, – згадує інший дописувач.
Ще одна людина перерахувала цілий список смаколиків, які їй запам’яталися:
- Tonnarelli cacio e pepe (різновид пасти з тертим сиром) в Римі;
- Bun cha (смажена свинина з локшиною) в Ханої, В’єтнам;
- бенкет із гарячих і холодних турецьких страв у Стамбулі;
- pad thai (смажена локшина з м’ясом чи морепродуктами) в Бангкоку, Таїланд;
- кислий йогуртовий сир labneh в Аммані, Йорданія;
- червоне вино квеврі в Тбілісі;
- салат з козячого сиру та персиків на сироварні в Ес-Сувейрі, Марокко;
- гаряча локшина удон на пару в ресторані в Кіото, Японія.
Інші туристичні новини
Як писав УНІАН, експерти з туризму назвали 5 найкращих перлин Європи для відвідування вже цього літа. При складання рейтингу були враховані такі фактори як погода, спокій, околиці, їжа та напої, а також вартість проживання.
Також ми розповідали про добре збережені міста Римської імперії, які часто залишаються поза увагою туристів.