Перші страви чудово насичують, це гарний вибір на для обіду чи вечері. Також супи містять купу вітамінів та інших поживних речовин за рахунок м’яса, кісток та овочів.
Супи – це надзвичайно корисні страви для нашого організму, хоча вони добре насичують, але не відкладаються зайвими кілограмами на фігурі. Однак серед них є п’ять найкорисніших, які лікарі рекомендують регулярно вживати, щоб мати міцне здоров’я і прекрасну фізичну форму.
Які супи найкорисніші: вони обов’язково мають бути у вашому раціоні
Ці види перших страв містять купу вітамінів, мінералів та антиоксидантів, добре насичують, однак зовсім не шкодять фігурі. Також вони сприяють гідратації організму, підтримуючи належну норму рідини і запобігаючи появі набряків на тілі.
- Курячий бульйон. Це напевно найпопулярніший суп, який цінується не лише за смак, а й за свою надзвичайну користь. Бульйон зміцнює імунітет і відновлює сили організму після захворювань, його можна вживати як дорослим, так і дітям, від абсолютно безпечний. Цей суп контролює вагу, сприяє омолодженню та регенерації клітин. А все завдяки вмісту білка, антиоксидантних сполук та вітамінів, які йому “віддають” овочі та м’ясо.
- Юшка з морської риби. Цей суп насичує організм достатньою кількістю мінералів – залізом, цинком і фтором, які містяться в червоній рибі. Ще юшка багата на жирні кислоти омега-3, а ці сполуки організм може отримати тільки з їжі. Омега-3 корисна тим, що сприяє зміцненню здоров’я серцево-судинної системи, мозку та нервової системи.
- Овочевий суп корисний для здоров’я за рахунок вітамінів та мінералів, які містяться в ньому. Ці мікроелементи зміцнюють імунітет, заряджають організм енергією, підтримують здоров’я серця, шкіри, очей і кишечника.
- Борщ. Дієтологи називають борщ збалансованим супом, бо він містить білки, складні вуглеводи, клітковину та насичені жири. Однак медики не рекомендують їсти борщ, приготований на жирному бульйоні, людям із хворобами серця й судин. Однак пісний варіант цієї страви безпечний для всіх, до того ж, він допомагає схуднути, якщо є така потреба.
- Легкий грибний суп корисний тим, що містить достатню кількість клітковини, вітамінів групи B і магнію. Ці речовини позитивно впливають на роботу серця, судин та нервової системи.