Розповідаємо, як легко і просто приготувати вечерю для всієї родини.
Тушкована капуста в мультиварці виходить нітрохи не гіршою, ніж на плиті, а навіть кращою. Завдяки цій побутовій техніці можна полегшити собі роботу, адже страва готуватиметься в контрольованих умовах без участі людини.
Сьогодні розглянемо два смачних рецепти – з м’ясом і грибами.
Тушкована капуста з фаршем
Тушкована капуста за цим рецептом виходить смачною та ніжною. М’ясний фарш додає соковитості. Для приготування беремо:
- 500 грамів білокачанної капусти;
- 300 грамів будь-якого фаршу;
- одну цибулину;
- столову ложку рослинної олії;
- сіль, перець;
- півтори склянки води.
Фарш можна купити або зробити самостійно. Капусту шаткуємо, цибулю – дрібно ріжемо.
Вмикаємо в мультиварці режим смаження і вливаємо в чашу олію. Коли вона нагріється, обсмажуємо до м’якості цибулю.
Додаємо фарш і готуємо його до зміни кольору, постійно помішуючи. Всипаємо капусту, перемішуємо та приправляємо. Вливаємо воду і вмикаємо програму “Тушкування” приблизно на дві години. Подавати можна посипавши свіжою зеленню.
Тушкована капуста з грибами
Це теж дуже смачна та самодостатня страва. Вона чудово підійде на обід або вечерю. Для приготування беремо:
- кілограм білокачанної капусти;
- одну-дві морквини;
- одну-дві ріпчасті цибулини;
- 300 грамів свіжих печериць;
- столову ложку томатної пасти;
- сіль, перець;
- чайну ложку цукру;
- 30 грамів рослинної олії;
- три-чотири столові ложки гарячої води;
- два лаврові листки.
Гриби очищаємо та нарізаємо, а капусту дрібно шаткуємо. Очищаємо та нарізаємо цибулю з морквою на дрібні кубики.
Наливаємо рослинну олію в чашу мальтиварки та вибираємо режим “Смаження”. Обсмажуємо гриби близько 10 хвилин. Потім додаємо моркву та цибулю, готуємо їх до м’якості.
Томатну пасту розводимо гарячою водою. Виливаємо в чашу і всипаємо капусту. Приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і перемішуємо. Готуємо на режимі “Тушкування” півгодини із закритою кришкою.
Тушкована капуста з грибами – готова.