Їжа

Як приготувати смачну тушковану капусту в мультиварці: рецепти з фаршем і грибами

Як приготувати смачну тушковану капусту в мультиварці: рецепти з фаршем і грибами

Тушкована капуста в мультиварці виходить нітрохи не гіршою, ніж на плиті, а навіть кращою. Завдяки цій побутовій техніці можна полегшити собі роботу, адже страва готуватиметься в контрольованих умовах без участі людини.

Сьогодні розглянемо два смачних рецепти – з м’ясом і грибами.

Тушкована капуста з фаршем

Тушкована капуста за цим рецептом виходить смачною та ніжною. М’ясний фарш додає соковитості. Для приготування беремо:

  • 500 грамів білокачанної капусти;
  • 300 грамів будь-якого фаршу;
  • одну цибулину;
  • столову ложку рослинної олії;
  • сіль, перець;
  • півтори склянки води.

Фарш можна купити або зробити самостійно. Капусту шаткуємо, цибулю – дрібно ріжемо.

Вмикаємо в мультиварці режим смаження і вливаємо в чашу олію. Коли вона нагріється, обсмажуємо до м’якості цибулю.

Додаємо фарш і готуємо його до зміни кольору, постійно помішуючи. Всипаємо капусту, перемішуємо та приправляємо. Вливаємо воду і вмикаємо програму “Тушкування” приблизно на дві години. Подавати можна посипавши свіжою зеленню.

Тушкована капуста з грибами

Це теж дуже смачна та самодостатня страва. Вона чудово підійде на обід або вечерю. Для приготування беремо:

  • кілограм білокачанної капусти;
  • одну-дві морквини;
  • одну-дві ріпчасті цибулини;
  • 300 грамів свіжих печериць;
  • столову ложку томатної пасти;
  • сіль, перець;
  • чайну ложку цукру;
  • 30 грамів рослинної олії;
  • три-чотири столові ложки гарячої води;
  • два лаврові листки.

Гриби очищаємо та нарізаємо, а капусту дрібно шаткуємо. Очищаємо та нарізаємо цибулю з морквою на дрібні кубики.

Наливаємо рослинну олію в чашу мальтиварки та вибираємо режим “Смаження”. Обсмажуємо гриби близько 10 хвилин. Потім додаємо моркву та цибулю, готуємо їх до м’якості.

Томатну пасту розводимо гарячою водою. Виливаємо в чашу і всипаємо капусту. Приправляємо спеціями, кладемо лавровий лист і перемішуємо. Готуємо на режимі “Тушкування” півгодини із закритою кришкою.

Тушкована капуста з грибами – готова.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.