Їжа

Без духовки та маскарпоне: легкий і швидкий літній ягідний чизкейк із сиру

Без духовки та маскарпоне: легкий і швидкий літній ягідний чизкейк із сиру

Чизкейк давно став символом затишного домашнього десерту – ніжного, повітряного і водночас ситного. Його легко приготувати навіть без духовки, а різноманітність рецептів дає змогу кожному знайти свій ідеальний варіант.

Простий ванільний чизкейк

Багатий, кремовий і з насиченим ароматом ванілі цей класичний чизкейк – рецепт перевірений і безвідмовний. Щоб він вийшов ідеально гладким, без тріщин і грудочок, обов’язково заздалегідь дістаньте всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.

Вам знадобляться:

  • 250 г солодкого печива, подрібненого;
  • 120 г вершкового масла, розтопленого;
  • 750 г вершкового сиру*, розм’якшеного;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 45 г ванільного цукру;
  • 3 яйця (С0);
  • чорниця (або інші ягоди) для прикраси.

*У класичному рецепті використовують сир маскарпоне, але його іноді замінюють сиром “Філадельфія”.

Змастити роз’ємну круглу форму для торта діаметром 20 см маслом і застелити дно пергаментом. Зовні обернути форму подвійним шаром фольги, щільно закриваючи дно і частково боки.

Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і розподілити масу на дно форми, злегка утрамбувавши. Поставити форму з основою в холодильник, поки будете готувати начинку.

Розігріти духовку до 150°C. У мисці збити вершковий сир на низькій швидкості міксера до гладкої консистенції. Додати цукрову пудру і ванільний цукор, перемішати до однорідності. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу. Перелити готову начинку на охолоджену основу.

Форму поставити в деко (глибоке), налити окріп до середини форми.

Випікати 1 годину, потім вимкнути духовку і залишити чізкейк всередині ще на 30 хвилин. Після повністю остудити у формі, а потім прибрати в холодильник мінімум на 3 години.

Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.

Чизкейк “Нью-Йорк” – рецепт з ягідним соусом

Якщо існує десерт, який підкорює серця всіх, то це чизкейк “Нью-Йорк” – більший, ситніший і витонченіший родич класичного чизкейка. Американці люблять всього побільше, тому й тут більше вершкового сиру, вершків і яєць для неймовірно багатого, кремового і насиченого смаку.

Вам знадобляться:

  • 250 г галетного печива, дрібно подрібненого;
  • 125 г розтопленого масла;
  • 900 г вершкового сиру*, розм’якшеного;
  • 300 г цукрової пудри
  • 30 г ванільного цукру;
  • 1 лимон (45 мл свіжовичавленого соку і 1 ст. л. цедри);
  • 40 г борошна;
  • 4 великих яйця (С0);
  • 250 мл сметани.

Для ягідного соусу:

  • 300 г малини або полуниці;
  • 75 г цукрової пудри;
  • 60 мл води;
  • 20 мл лимонного соку.

Свіжі ягоди – для подачі.

*Тут беруть сир “Філадельфія”.

Духовку розігріти до 180°C.

Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і утрамбувати масу в роз’ємну форму діаметром 23 см, попередньо застелену папером для випічки. Поставити основу в холодильник, поки будете готувати начинку.

У великій мисці ретельно збити вершковий сир із цукровою пудрою, ванільним цукром, лимонним соком і цедрою до повної однорідності. Додати просіяне борошно і знову перемішати до гладкої маси. Вбити по одному яйця, добре перемішати. В останню чергу вмішати сметану, перемішати до однорідності.

Дістати форму з основою з холодильника і вилити начинку поверх неї. Поставити в духовку на 140°C з конвекцією на 75-90 хвилин (готовий чізкейк злегка тремтить по центру). Після випічки залишити чізкей у вимкненій духовці на кілька годин – він має там охолонути. Потім прибрати в холодильник мінімум на ніч.

Для соусу з’єднати воду, цукор, лимонний сік і малину в невеликій каструлі. Готувати на слабкому вогні, поки цукор повністю не розчиниться, а ягоди не стануть м’якими. Перебити масу блендером до гладкості, потім протерти через сито, щоб видалити кісточки.

Полити соусом чизкейк перед подачею на стіл.

Чизкейк з сиру з вишнею без випічки

Це освіжаючий і легкий літній чизкейк на основі звичайного сиру – без випічки та клопоту. Він сподобається як дорослим, так і дітям, ставши улюбленим десертом літнього столу. Простий у приготуванні та неймовірно смачний.

Вам знадобляться:

  • 100 г печива, подрібненого;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 г кориці;
  • 225 г вишні;
  • 450 г сиру;
  • 120 г вершків 20%;
  • 100 г цукру;
  • 150 мл води;
  • 30 г желатину.

Желатин залити водою, залишити набухати приблизно на 20 хвилин, потім розтопити його на водяній бані (до кипіння доводити не можна(!).

До подрібненої печінки додати корицю та м’яке масло, ретельно розтерти все руками до однорідної маси. Дно форми вистелити пергаментним папером, злегка змастити її вершковим маслом. Викласти на пергамент суміш із печива і щільно утрамбувати, формуючи рівний корж.

Вишню присипати цукром і залити водою, варити на слабкому вогні 5-7 хвилин, час від часу помішуючи. Разом із сиропом пробити в блендері на пюре.

У блендері пробити сир і вершки до однорідності, потім додати порціями цукор і збити до гладкої кремової маси.

Розтоплений желатин розділити навпіл: одну частину додати в сирну масу, іншу – у вишневе пюре.

Викласти сирну масу на підготовлений корж, зверху залити вишневий шар. Акуратно провести ложкою або шпажкою по поверхні, щоб вийшли красиві біло-червоні розводи.

Прибрати чизкейк у холодильник мінімум на 3 години, щоб він повністю застиг.

Раніше ми розповідали, як приготувати вафельний торт зі згущеним молоком.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Домашні цукерки Рафаелло: прості рецепти, які вийдуть навіть у дитини
  • Як приготувати смачні ліниві вареники з сиром: перевірені рецепти
  • Як приготувати смачний заварний крем – рецепти для тортів і тістечок

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.