Маринована капуста готується дуже швидко і всього за два кроки.
Хрустка маринована капуста на зиму на відміну від квашеної готується швидко і вкрай просто. Овочі дрібно шаткують, після чого заливають солодким маринадом. Уже за одну ніч розкішна закуска готова, а до зими вона добре просочиться і стане ще смачнішою.
Ми розповіли, як готується чудова маринована капуста на зиму. Заготівлю можна робити з білокачанної, фіолетової та навіть цвітної капусти – вийде по-своєму смачно.
Солодка маринована капуста на зиму в банках
Для маринування краще вибирати старі качани з товстим хрустким листям. До салату додаємо “секретний” інгредієнт – болгарський перець, який додасть страві приємного солодкуватого присмаку та свіжого аромату.
На дві банки об’ємом 0,5 л знадобиться:
- кілограм капусти;
- одна морква;
- один солодкий перець;
- півлітра води;
- п’ять столових ложок оцту;
- три ложки соняшникової олії;
- шість ложок цукру;
- одна ложка солі.
Капусту і моркву потрібно натерти на крупній тертці. Перець – нарізати соломкою. Змішати овочі та злегка розім’яти руками. Воду закип’ятити, всипати сіль, цукор і оцет з олією.
Салат щільно розкласти по банках (стерилізувати не обов’язково), залишивши по 2 см вільного простору. Заливається маринована капуста на зиму гарячим розсолом повільно і маленьким струменем. Намагайтеся не потрапляти на стінки ємності, щоб вони не тріснули. Залиште заготовку охолонути на столі, а потім поставте на ніч у холодильник. Консервація готова, але можна їсти не відразу, а переставити в місце тривалого зберігання.
Цвітна капуста маринована на зиму
Приготовані таким чином суцвіття виходять хрусткими, соковитими і в міру пряними. Для страви відберіть щільні осінні сорти.
Інгредієнти для двох півлітрових банок:
- сімсот грам цвітної капусти;
- одна морква;
- два зубчики часнику;
- сімсот грам води;
- десять горошин чорного перцю;
- дві ложки цукру;
- дві ложки оцту;
- ложка солі.
Капусту розділити на невеликі суцвіття, залити окропом і одразу дістати ситом. Кип’ячену воду не виливайте – вона ще знадобиться. Моркву нарізати півкільцями, часник – дрібними пластинами.
Після цього щільно викладається цвітна капуста маринована на зиму в банки упереміш з іншими овочами. Також у кожну ємність покласти по 5 горошин перцю. Знову влити окріп, залишити на 5 хвилин, злити воду в каструлю і додати сіль, цукор та оцет. Прокип’ятити, залити втретє і вже герметично закрутити кришки.