Лайфхаки

Чому картоплю треба заморожувати перед смаженням — секрет шефів

Чому картоплю треба заморожувати перед смаженням — секрет шефів

Досвідчені кухарі знають особливий прийом, який зробить смажену картоплю ще смачнішою. У такий спосіб страва має рум’яну хрумку скоринку та залишається м’якою всередині.

Новини.LIVE діляться професійним секретом шефів.

Реклама

Навіщо заморожувати картоплю перед смаженням

Досвідчені кухарі зазвичай заморожують картоплю, перш ніж почати її смажити. Саме завдяки цьому лайфхаку в ресторанах вона виходить хрумкою та ніжною одночасно.

Шар льоду, який з’являється на поверхні картоплі, утворює своєрідний захисний бар’єр та не дає серединці приготуватися швидше. Таким чином, кожен шматочок готується рівномірно, а скоринка виходить рум’яною.

Чому картоплю треба заморожувати перед смаженням — секрет шефів

Нарізана картопля. Фото: Freepik

Для цього способу картоплю треба почистити, ретельно промити та нарізати соломкою. Після нарізання картоплю необхідно занурити у холодну воду та додати спеціальний розчин — 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. солі на склянку води. Через 20 хвилин вода має стати мутною, це означає, що зайвий крохмаль вийшов.

Картоплю вийняти з води, просушити серветками та відправити у морозилку до повного замороження.

Для смаження на розігріту пательню вилити олію, приблизно на 1 см висотою, на неї викласти заморожену картоплю. Готувати на сильному вогні 7-8 хвилин до рум’яної скоринки.

Пропонуємо вам дізнатися ще декілька кулінарних секретів

Як приготувати крем-сир вдома за копійки — потрібен всього 1 інгредієнт.

Куряче філе завжди буде ніжним та соковитим — як правильно приготувати.

Пухкі оладки, як у бабусі — секрет в одному компоненті для тіста.

Як варити макарони, щоб вони не злипалися — лайфхаки від італійців.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.