Лайфхаки

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Як їсти часник (Фото: freepik/frimufilms)

Є цілий світ гострого смаку часнику, який вам варто дослідити.

Часник — чудова річ. Кожен зубчик наповнений своїм характерним гострим смаком і ароматом. Його люблять багато людей, а деякі ненавидять. Сирий часник викликає ще більше розбіжностей. Як ви можете максимально використати його сильний смак і запах, не пахнучи ним при цьому декілька днів? Ми ділимося інформацією про те, як їсти сирий часник, щоб насолоджуватися його користю для здоров’я та міцним смаком у стравах від соусів і заправок до заквасок і холодних супів.

Основна відмінність між сирим і вареним часником полягає в потужності цих сполук сірки. Сирий часник зберігає вищу концентрацію аліцину, що робить його більш потужним з точки зору потенційних переваг для здоров’я, таких як посилення імунної системи та підтримка здоров’я серця. Хоча варіння часнику може зменшити вміст аліцину, воно забезпечує інші переваги. Він зберігає багато вітамінів і мінералів і залишається важливим джерелом цих поживних речовин. Варто додавати в їжу як сирий, так і варений часник, щоб збалансовано насолоджуватися його смаком і оздоровчими перевагами.

Як їсти сирий часник

Цілком безпечно їсти сирий часник, і ним можна насолоджуватися різними способами. Іноді він отримує погану репутацію через його смак та аромат, який є сильнішим, ніж у вареного — деякі люди вважають це занадто. Але в певних випадках сирий часник сяє.

Заправки для салатів

Дрібно подрібнений або натертий сирий часник додасть смаку навіть найпростішій заправці для салату. Використовуйте приблизно ½ чайної ложки часнику на кожну ½ склянки оливкової олії. Для посилення смаку можна додати інші ароматизатори, наприклад діжонську гірчицю або щіпку цукру. Сирий часник також можна додавати до кремових заправок, таких як ранч або соус Тисяча островів.

Тушкований портулак із часником: рецепт до картоплі та пасти

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Для цього рецепта потрібно лише 4 інгредієнти, які перетворять страву на улюблений додаток для вашої затишної домашньої вечері, на рівні ресторану.

Маринади

Маринування — чудовий спосіб додати смак будь-якому білку чи овочу. Все, що вам потрібно, це трохи олії, кислоти (зазвичай з оцту або цитрусового соку) і будь-яких інших ароматизаторів, які вам подобаються. Можна використати натертий сирий часник у маринадах із ситними інгредієнтами, такими як соєвий соус, свіжий імбир (який також можна натерти), трави та пластівці чилі.

Найпростіший спосіб відкрити головку часнику — покласти цибулину коренем вниз на рівну поверхню і натиснути на неї долонею вагою тіла. Це змушує зубчики розпушуватися і відокремлюватися. Зберігайте неочищені зубці в прохолодному темному місці або очистіть їх від шкірки та зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику, де вони лежатимуть до одного тижня.

Полента з грибами та часником – рецепт від дієтологині

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Приготуйте цю страву на вечерю і насолоджуйтеся ситним, зігріваючим смаком, що додасть бадьорості та енергії надовго.

Соуси та спреди

Сирий часник є ключовим інгредієнтом багатьох соусів і паст, зокрема сальси, гуакамоле, песто та хумусу. Для таких страв, як сальса та гуакамоле, ми вважаємо за краще дуже дрібно подрібнити або натерти зубчик перед додаванням до інших інгредієнтів. Песто і хумус часто готують у кухонному комбайні; просто киньте зубчик в машину.

До борщу і не тільки. Ароматний часниковий хліб у фритюрниці

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Такий хліб – це смачна та ароматна закуска, яку можна подати з першими стравами або просто до м'ясної тарілки.

Приправи

Сирий часник може миттєво посилити смак звичайних кухонних приправ.

  • Сметана: в сметану вмішати трохи тертого часнику і змастити нею печену картоплю. Тепло повільно пробудить смак часнику, зробивши його менш різким.
  • Класичний соус для бургерів, виготовлений із кетчупу й майонезу, швидко покращується, якщо додати трохи сирого тертого часнику.
  • Хрін: ми любимо поєднувати часник з діжонською гірчицею та готовим хроном, щоб зробити пасту. Використовуйте його для поливання птиці або риби в останні кілька хвилин приготування.
  • Айолі: чудово підходить на бутерброди З нього також виходить чудовий соус для занурення до картоплі фрі. Його готують із потрібною кількістю сирого часнику.

Як швидко подрібнити багато часнику: найпростішим способом буде подрібнити зубчики в кухонному комбайні. Це також усуває проблему часникового запаху на руках. Ви також можете уникнути цього, одягнувши рукавичку на руку, яка торкатиметься часнику. Якщо подрібнити часник заздалегідь, його можна заморозити в міні-формочках для льоду до 3 місяців. (Тільки не використовуйте потім ці формочки для кубиків льоду для коктейлів!)

Для швидкого маринування подрібненого або тертого часнику потрібно лише кілька хвилин. Помістіть часник у контейнер, залийте його яблучним оцтом або дистильованим білим оцтом і додайте щіпку солі. Дайте йому постояти при кімнатній температурі приблизно тридцять хвилин або поставте в холодильнику накритим кришкою до 1 тижня.

Час для експериментів. Як їсти сирий часник 10 способами, від соусів і заправок до вогняного сидру

Неймовірно освіжувальний іспансьский рецепт із насиченим смаком.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.