Їжа

Баклажани на зиму, як у бабусі: два смачні рецепти

Баклажани на зиму, як у бабусі: два смачні рецепти

Консервація свіжих овочів – це особливе задоволення. Хоча це може бути складним, результат того точно вартий. Дуже смачними виходять салати з баклажанів.

Баклажани на зиму як гриби та по-корейськи – далі в матеріалі.

Баклажани по-корейськи на зиму

Цей пікантний салат буде улітати зі столу, а гості попросять рецепт. Для приготування потрібно взяти:

  • кілограм баклажанів;
  • 150 мілілітрів олії (рослинної);
  • чайну ложку солі;
  • 150 грамів солодкого перцю;
  • 150 грамів цибулі;
  • гострий перець;
  • 350 грамів моркви;
  • 100 грамів часнику;
  • петрушку;
  • 80 мілілітрів оцту (9%);
  • 50 грамів цукру;
  • 40 грамів приправи для корейської моркви.

Щоб приготувати баклажани на зиму, миємо їх і видаляємо все зайве. Далі нарізаємо на брусочки. Обсмажуємо їх на олії до золотистого і викладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Посипаємо сіллю та відкладаємо.

Нарізаємо перець соломкою, а цибулю і перець – півкільцями. Моркву натираємо, як для корейської. Часник під прес, дрібно рубаємо зелень. Далі змішуємо все це разом, крім зелені. Додаємо цукор, оцет і приправу, знову перемішуємо і залишаємо на годину-дві. На цьому етапі всипаємо зелень.

Розкладаємо салат по банках. Вистачить трьох об’ємом півлітра. Між ними ділимо сік, який виділиться з овочів. Накриваємо кришками та стерилізуємо. Після закипання рідини в банці засікаємо 20 хвилин.

Закатуємо, перевертаємо і залишаємо укутаними до охолодження. Потім прибираємо на зберігання.

Також варто спробувати зробити баклажани як гриби на зиму.

Баклажани на зиму як гриби без стерилізації

Це найпростіший рецепт баклажанів на зиму без стерилізації. Він дозволить насолоджуватися смачними овочами всю зиму. Для приготування беремо:

  • кілограм баклажанів;
  • 850 мілілітрів води для розсолу;
  • півтори столової ложки оцту;
  • два зубчики часнику;
  • два лаврові листки;
  • 10 горошин перцю;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • чайну ложку солі без гірки.

Баклажани промиваємо і прибираємо зайве. Нарізаємо їх на кружечки, завтовшки до сантиметра. Ділимо їх на чотири частини або навпіл. Перекладаємо в миску, засипаємо двома столовими ложками солі, перемішуємо і залишаємо, щоб вийшла гіркота.

Для маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, оцет, лаврушку і перець горошком за рецептом. Нагріваємо на сильному вогні до закипання. Варто спробувати маринад на випадок, якщо чогось не вистачає або хочеться додати.

У цей час баклажани заливаємо холодною водою і зливаємо. Це потрібно, щоб прибрати сіль і сік. Коли маринад закипить, додаємо половину баклажанів. Потім зменшуємо вогонь до середнього і готуємо 10 хвилин. Важливо не зварити їх у кашу. Поки готуються, очищений часник нарізаємо на великі шматочки.

Дістаємо першу партію шумівкою, доводимо маринад знову до кипіння і відварюємо інші баклажани.

Баклажани розкладаємо по стерилізованих банках. Додаємо туди часник і лавровий лист із розсолу. Заливаємо маринадом і закатуємо. Банки перевертаємо кришкою донизу і залишаємо остигати укутаними. Зберігаємо в холодильнику або погребі.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.