Їжа

Борщ стане в 100 разів смачнішим: потрібно прибрати один популярний інгредієнт

Борщ стане в 100 разів смачнішим: потрібно прибрати один популярний інгредієнт

Деякі господині стверджують, що український борщ без буряка виходить у сто разів смачнішим, ніж із цим популярним інгредієнтом. Крім того, така страва набагато швидше готується, оскільки саме приготування заправки з буряком займає досить багато часу.

Для приготування спрощеної версії страви знадобиться набір звичних продуктів, зокрема, свіжа або квашена капуста.

Як приготувати борщ зі свіжої капусти без буряка

Найголовніше в цій страві – насичений бульйон. Якщо ви хочете, щоб він вдався саме таким – візьміть свинячі реберця.

Для приготування борщу знадобиться:

  • 350 грамів реберець.
  • 500 грамів картоплі.
  • 250 грамів цибулі.
  • 200 грамів моркви.
  • 200 грамів болгарського перцю.
  • 350 грамів білокачанної чи квашеної капусти.
  • 350 грамів томатного соусу.
  • 35 грамів олії.
  • 2 зубчики часнику.
  • 10 грамів кропу, а також та кількість чорного меленого перцю та солі, яка вам припаде до смаку.

Така кількість інгредієнтів розрахована на те, щоб зварити борщ із квашеної капусти без буряка чи з білокачанною капустою, використовуючи 5 літрів води.

Почніть готувати безбурякову страву з варіння бульйону – цей процес найтриваліший. Поки відварюватиметься м’ясо, можна підготувати інші інгредієнти, необхідні для приготування.

Зверніть увагу на те, що борщ із томатною пастою без буряка вдасться не таким смачним, як із томатним соусом. У соусу томатний смак більш виражений, ніж у пасти, і завдяки цьому страва буде набагато смачнішою.

Незвичайний борщ – рецепт приготування покроковий

Ось із чого почати приготування бульйону – відправте реберця в холодну воду і зробіть мінімальний вогонь. Коли з’являтиметься сіра пінка – знімайте її. Варіть свинину приблизно годину.

У цей час очищену картоплю наріжте невеликими кубиками. У киплячий бульйон киньте картоплю. Болгарський перець і цибулю теж потрібно нарізати невеликими шматочками у формі кубиків. А цибулю необхідно натерти на великій тертці.

У сковорідку влийте олію, розігрійте її й обсмажте цибулю так, щоб вона стала злегка золотистою. Потім у цибулю всипте натерту моркву, перемішайте все і тушкуйте близько 5 хвилин. Морквина має стати м’якою.

Після того як м’ясо на борщ і картопля разом проваряться протягом мінімум 15 хвилин, киньте в каструлю засмажку. Потім усе можна трохи посолити, влити томатний соус і ретельно перемішати. Проваріть усе близько 10 хвилин, додайте нарізаний болгарський перець і пропущений через часникодавку часник.

Нашаткуйте білокачанну капусту і відправте в каструлю або ж просто туди всипте вже нашаткований і квашений овоч. Після цього можете відразу в каструлю нарізати ножицями кріп і все перемішати. Борщ ще потрібно проварити близько 15 хвилин. Спробуйте страву та на свій смак додайте сіль і перець, якщо захочете. Коли борщ без буряка буде готовий, дайте йому настоятися хоча б годину.

Раніше УНІАН писав, як приготувати молоду картоплю так, щоб вдався ідеальний обід для всієї родини.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.