Їжа

Дуже ліниві ватрушки за 20 хвилин: якщо вдома є тільки хліб і сир

Дуже ліниві ватрушки за 20 хвилин: якщо вдома є тільки хліб і сир

Батон і сир – здавалося б, непоєднувані продукти. Але з такого набору можна приготувати приголомшливий сніданок усього за 15 хвилин. Таким нехитрим способом можна приготувати ліниві ватрушки з сиром, для яких не потрібно замішувати тісто. Хрусткий хліб і ніжна вершкова начинка – ідеальне поєднання.

Ліниві ватрушки на батоні

Інгредієнти:

  • білий батон або тостовий хліб – 300 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 1 стол. л.;
  • соняшникова олія – 1 чайн. л.;
  • родзинки, курага за бажанням.

Якщо додаєте у страву родзинки, то залийте їх окропом на 5 хвилин. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°.

Сир з одним яйцем і цукром перебийте блендером до однорідності. Додайте родзинки або курагу (за бажанням). На скибочки батона викладіть начинку і змастіть бутерброди другим збитим яйцем. Викладіть на деко. Запікайте ліниві ватрушки в духовці 15 хвилин за 180°.

Ліниві ватрушки з листкового тіста

Ще один спосіб зробити ліниві ватрушки – за допомогою готового листкового тіста. Вийдуть хрусткі золотисті вироби.

Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 500 г;
  • сир – 300 г;
  • цукор – 100 г;
  • сметана – 80 г;
  • яйця – 2 шт;
  • ванільний цукор – дрібка.

Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб воно розтануло. Духовку розігрійте до 220°. Блендером змішайте сир, сметану, цукор і одне яйце. Друге яйце збийте, щоб змастити вироби.

Із тіста сформуйте круглі “гнізда”. Всередину влийте сирну начинку. Змастіть ватрушки яйцем і викладіть на деко з пергаментом. Запікайте 15-20 хвилин і подавайте гарячими.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.