Розповідаємо, як приготувати гарячий шоколад вдома, щоб він не поступався напою з кав’ярні.

Гарячий шоколад із маршмеллоу давно асоціюється з домашнім теплом і затишком, якого так не вистачає в холодну пору року. Однак найсмачніші напої зазвичай доводиться купувати в кафе, оскільки порошкові аналоги часто не виправдовують очікувань.
Ми підібрали три простих варіанти, як зробити гарячий шоколад удома. З їхньою допомогою можна насолодитися смачними напоями та пригостити близьких.
Густий гарячий шоколад – рецепт із какао
Це ароматний і насичений десерт, який наповнить зимові вечори особливим теплом. Для нього беремо:
- 300 мілілітрів молока;
- 50 грамів шоколаду (70%);
- столову ложку какао;
- цукор;
- дрібку кориці або ванілі;
- збиті вершки.
Переходимо до того, як зробити гарячий шоколад. Молоко переливаємо в сотейник і ставимо нагріватися. Додаємо до нього какао і перемішуємо, щоб не було грудочок.
Шоколад дрібно рубаємо ножем і всипаємо в сотейник. Перемішуємо, поки він не розтане. Коли суміш стане однорідною, всипаємо цукор, ваніль або корицю для аромату.
Розливаємо напій по чашках і прикрашаємо його збитими вершками.
Гарячий шоколад – класичний рецепт
Також ми розібралися, як зробити гарячий шоколад із шоколаду. Для нього потрібно взяти:
- 100 грамів шоколаду (темного);
- 500 мілілітрів молока;
- 50 мілілітрів вершків;
- одну столову ложку цукру;
- чайну ложку ванільного екстракту.
Шоколад дрібно рубаємо ножем. У сотейник наливаємо молоко і нагріваємо на слабкому вогні. Всипаємо шоколад, цукор, ваніль і вливаємо вершки. Акуратно помішуємо, поки суміш не стане однорідною, але не даємо їй закипіти.
Знімаємо з вогню і злегка збиваємо вінчиком – має утворитися легка пінка. Розливаємо напій по чашках і подаємо гарячим. Можна прикрасити шоколадною стружкою.
Гарячий шоколад – рецепт із ромом
Наостанок розглянемо, як приготувати гарячий шоколад із легкою алкогольною ноткою та неймовірним ароматом. Для нього беремо:
- 100 грамів шоколаду (темного);
- 200 мілілітрів молока;
- 30 мілілітрів рому;
- чайну ложку цукру;
- дрібку кориці.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. Останніми додаємо цукор, ром і корицю. Перемішуємо і подаємо цей густий десерт.
Для урізноманітнення можна брати кокосове молоко замість коров’ячого, змінювати спеції чи алкогольний напій. Наприклад, з дрібкою перцю чилі можна домогтися більш зігрівального ефекту.











