Їжа

У 100 разів смачніше, ніж у піцерії: рецепт піци, перевірений роками

У 100 разів смачніше, ніж у піцерії: рецепт піци, перевірений роками

Здається, у світі не існує людей, які не люблять піцу. А якщо такі і є, то вони просто не робили її вдома. Адже приготований з любов’ю домашній шедевр ніколи не зрівняється з ресторанним продуктом.

Ми розповіли, як готується найсмачніша піца – рецепт нескладний і доступний. Навіть якщо ви рідко готуєте, з цим процесом точно впораєтеся. Ми публікуємо два варіанти тіста – з дріжджами та без. А начинку можна складати на свій смак.

Тісто для піци без дріжджів

Інгредієнти:

  • вода – 50 мл;
  • борошно – 130 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 1 чайн. л.;
  • сіль – 0,5 чайн. л.

Такий рецепт піци вважається найпростішим і найшвидшим, адже тісто не потрібно залишати для підйому. Воду підігрійте, змішайте з яйцем, сіллю та олією. Для приємного аромату замініть соняшникову олію оливковою.

Борошно просійте через сито і вмішайте в рідку основу. Замішуйте тісто 15-20 хвилин, поки воно не стане однорідним і еластичним. Потім залиште відпочити, поки готуєте начинку. Тонко розкачайте тісто, змастіть соусом і викладіть улюблені інгредієнти. Готуйте 15-20 хвилин за 180°.

У 100 разів смачніше, ніж у піцерії: рецепт піци, перевірений роками

Тісто для піци дріжджове

Інгредієнти на 2 піци:

  • вода – 200 мл;
  • сухі дріжджі – 1,5 чайн. л.;
  • борошно – 300 г;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • цукор – 1,5 чайн. л.;
  • сіль – дрібка.

У теплу воду вмішайте дріжджі та цукор, перемішайте і залиште на 10 хвилин у теплому місці. Потім додайте сіль, олію та просіяне через сито борошно. Замішуйте тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним. Поставте в тепле місце для підйому на 1 годину.

Тісто для піци, що піднялося, обімніть руками і розділіть на 2 однакові частини. Тонко розкачайте, викладіть соус із начинкою і запікайте 5-7 хвилин за 180°.

Раніше ми також писали, як готується піца на сковороді нашвидкуруч.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.