Розпушувач — один із головних компонентів якісної та пухкої випічки, але іноді він може закінчитися у найбільш негодящий момент. На щастя, заміну йому можна знайти на будь-якій кухні.
Новини.LIVE розповідає про п’ять альтернатив.
Реклама
Чим замінити розпушувач у випічці
Сода є одним з компонентів магазинного розпушувача, тому з її допомогою легко замінити порошок. Однак для її активації також необхідна кислота.
Саме тому її бажано додавати до тіста, в якому є кислота, — кефір або сметана, ягоди, лимонний сік тощо, — для того, щоб не було “содового” присмаку. Якщо ж кислоти немає, то до тіста варто додати соду та лимонну кислоту.
Замість 1 чайної ложки розпушувача потрібно покласти 1/3 ч. л. соди та 2/3 ч.л. кислоти. Додавати їх у тісто потрібно одразу перед випіканням.
Газована вода
Якщо ви готуєте страви з рідкого тіста, просто замініть звичайну воду на газовану. Завдяки вмісту бульбашок вона зробить тісто більш пухким та легким.
Алкоголь додає випічці не лише аромату, а й робить її більш пухкою та дозволяє довше залишатися свіжою. Тому якщо під рукою немає розпушувача, додайте алкоголь — 1 столова ложка на 1 кг тіста.
Борошно, що саме підіймається
На полицях супермаркетах сьогодні можна знайти спеціальне борошно для випічки, в якому вже є усі компоненти для того, щоб воно підіймалося самостійно. Завдяки йому про розпушувач на кухні можна забути.
Домашній розпушувач
Насправді приготувати розпушувач для тіста можна легко і в домашніх умовах. Для цього змішайте 5 столових ложок соди, 12 столових ложок борошна та 3 столові ложки лимонної кислоти. Зберігати таку суміш потрібно у герметично закритій банці та використовувати за призначенням.
Нагадаємо, який український замінник кіноа коштує втричі дешевше, а має стільки ж користі.
Окрім того, дізнайтеся, які є корисні альтернативи магазинному майонезу.
А також ми розповідали, якими продуктами замінити модне насіння чіа.