Лайфхаки

Інгредієнт соусу чи замінник цукру. Що таке чорнослив та як його правильно їсти — вісім цікавих способів

Інгредієнт соусу чи замінник цукру. Що таке чорнослив та як його правильно їсти — вісім цікавих способів

Що таке чорнослив (Фото: freepik/stockking)

Цей універсальний суперпродукт надає глибини та інтриги як солодким, так і солоним стравам і напоям.

Що таке чорнослив? Швидше за все, ви не надто замислювалися над цим питанням — зрештою, коли продукти настільки знайомі, як ці сухофрукти, ми припускаємо, що знаємо про них усе — і все ж це може бути не так. Чорнослив люблять не всі, частково тому, що багато домашніх кухарів не завжди використовують його на повну силу. Ось кілька смачних способів насолоджуватися цим сухофруктом.

Інгредієнт соусу чи замінник цукру. Що таке чорнослив та як його правильно їсти — вісім цікавих способів

Цілком вірогідно, що саме такий десерт могли їсти наші предки ще на початку минулого тисячоліття. Сливи росли на українських територіях століттями, тож приготування такої солодкої страви зовсім не здивує.

Каліфорнія, відповідальна за близько 99 відсотків загального виробництва чорносливу в Сполучених Штатах, вирощує виключно покращений французький сорт, відгалуження легендарної сливи Petit d’Agen, вирощуваної спеціально для сушіння. Ця особлива слива була привезена до Штатів із Франції під час Золотої лихоманки та щеплена на дику американську сливу. На відміну від інших сортів, ціла слива дозріває на деревах, а високий вміст цукру перешкоджає її бродінню.

Інгредієнт соусу чи замінник цукру. Що таке чорнослив та як його правильно їсти — вісім цікавих способів

Така страва ідеально підходить для святкового столу чи сімейного обіду. Завдяки смаку та неповторному аромату, вона вразить гостей своєю насиченістю та гармонією смаків.

Смак і текстура

Чорнослив часто вихваляють за його корисні властивості клітковини, але інколи його не помічають через його складний смаковий профіль і трансформаційну здатність у випічці та кулінарії. Багато людей не усвідомлюють, наскільки універсальним може бути чорнослив. Природно солодкий чорнослив має насичений карамельний і патоковий смак. Він дещо нагадує щось середнє між курагою (квітковий і землистий) і родзинками (солодкий і гострий), але солодший, без присмаку цукру. Текстура може варіюватися від м’якої та жувальної до злегка твердої та липкої.

Рецепт салату з копченою куркою і чорносливом: ідеально до новорічного меню

Інгредієнт соусу чи замінник цукру. Що таке чорнослив та як його правильно їсти — вісім цікавих способів

Це смачна і красива закуска із доступних продуктів, що стане окрасою новорічного столу. Використовуйте її як начинку для тарталеток або закуску-рулет із лаваша.

Використання чорносливу замість інжиру та фініків

Коли справа доходить до солоно-солодких закусок, чорнослив приєднується до лінійки інжиру та фініків, доповнюючи в’ялене м’ясо та сири, подібно до інжиру, загорнутого в прошутто, і фініків, фаршированих блакитним сиром. Він може легко замінити фініки чи інжир у рецептах, але в ньому більше вологи, ніж у фініках, тоді як у інжиру більше вологи, ніж у чорносливу, що робить заміну одного продукту іншим дещо складним.

Як їсти чорнослив

Чорнослив можна їсти сирим як закуску або тушкувати у воді з ароматизаторами, такими як кленовий сироп, до м’якості. Його також можна поєднати з несподіваними інгредієнтами, чарівним чином розширюючи репертуар будь-якого домашнього кухаря.

  • Заміна цукру та олії в хлібобулочних виробах, оскільки він додає солодкість і зволожує. З точки зору пікантності, він може замінити тростинний цукор у домашньому соусі для барбекю або кетчупі, надаючи природної солодкості та аромату.
  • Когезійний агент: чорнослив може стати сполучною речовиною в ласощах без випічки, таких як енергетичні батончики.
  • Посилення умамі: він також підходить для їжі з насиченими нотами умамі, як-от місо.
  • Начинки: чорнослив дуже смачний як начинка для хліба та тістечок.
  • Дошки для компанії: він може легко підкреслити дошку з м’ясними виробами, оскільки чудово поєднується з сирами, особливо з козячим та овечим молоком.
  • Основні страви: смажена качка з чорносливом — це французька класична страва, і є багато способів додати чорнослив до вечері. У поєднанні з білками, такими як курка або риба, насиченість чорносливу створює поєднання солодкого і навіть гострого смаку. Додайте його до печені або начинки для свинячої вирізки.
  • Напої: можна зварити чорнослив, пюре з фруктів, а потім використати його в коктейлях (додайте ром або бурбон) або смузі.
  • Намазки: масло з чорносливом — чудові ласощі для намазування.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.