Лайфхаки

Корисне та смачне. Як правильно їсти насіння соняшнику

Корисне та смачне. Як правильно їсти насіння соняшнику

Насіння соняшника: як їсти (Фото: freepik/azerbaijan_stockers)

У багатьох людей насіння соняшнику спонукає до думки про перекус.

Але краплеподібне насіння є універсальним інгредієнтом, який можна використовувати для додання текстури та аромату стравам, незалежно від того, чи ви готуєте десерт, чи основне. Ось що варто знати про все, що стосується насіння соняшнику, від того, як його очистити від шкаралупи, до порад щодо купівлі, приготування та насолоди цими хрусткими ядрами.

Насіння соняшнику, які продаються в шкаралупі, називають неочищеними. Технічно можна з’їсти кілька насінин в шкарлупі, але це не рекомендується. Перед тим, як їсти насіння соняшнику, слід очистити його. Якщо ви плануєте перекусити і немає часу на очищення від шкаралупи, гарним вибором може стати сорт без лушпиння. Якщо ви хочете використати насіння у рецепті, придбайте очищене, оскільки лущення багатьох насінин займає багато часу.

Існує кілька різновидів очищеного насіння соняшнику:

Сирі проти смажених: очищене насіння соняшнику доступне сирим або смаженим. Процес смаження посилює горіховий смак і хрустку текстуру. Але якщо ви хочете засмажити та приправити самостійно, найкраще почати з сирого.

Солоне або ні: коли насіння соняшнику смажать, його можна готувати з сіллю або без неї, як і горіхи. Сіль доповнює горіховий смак, завдяки чому виходить смачна закуска. Однак, попередньо солоне насіння має дуже високий вміст натрію, тому, якщо вам це важливо, виберіть несолоний вид і посоліть його самостійно.

Як доповнення для вівсяних пластівців: підсмажене солоне насіння соняшнику дуже смачне у вівсянці, мюслях або пластівцях, особливо в поєднанні зі свіжими або сушеними фруктами. Горіхова солона нота є веселим контрастом із солодкістю фруктів і додає чудову хрустку текстуру.

Поверх тостів із авокадо та бутербродів: горіховий хрускіт поєднується з кремовим авокадо.

Додавання в салати: насіння соняшнику додасть текстури салатам, як холодним, так і теплим.

З супом: спробуйте гарнірувати суп із кабачків смаженим насінням соняшнику.

Смузі: завдяки горіховому смаку насіння соняшнику вони чудово підходить для смузі. Спробуйте змішати з інгредієнтами, які добре поєднуються з горіхами, такими як шоколад, банани, овес і кокосове молоко.

Як альтернатива арахісовому маслу: насіння соняшнику чудово замінить арахіс.

В песто: при приготуванні домашнього песто насіння соняшнику може бути доступною альтернативою кедровим горіхам.

Як покриття для білка: Подрібнене насіння соняшнику, самостійно або змішане з сухарями, стане смачною паніровкою для білка. Спробуйте з лососем, куркою або тофу.

Додавання в хлібобулочні вироби: насіння соняшнику — чудовий вибір для приготування хліба випічки.

Посипання на морозиво: якщо вам подобаються солодкі та солоні смаки, прикрасьте наступну порцію морозива підсмаженим і солоним насінням соняшнику.

Класичний спосіб очистити насіння соняшнику — зубами. Зауважте, що не всі стоматологи можуть погодитися з цим методом; обов’язково проконсультуйтеся зі своїм, перш ніж продовжити.

  • Помістіть в рот насіння соняшнику.
  • Використовуючи зуби, обережно натисніть на корпус і трісніть його. Це дозволить ядру вислизнути.
  • Виплюньте шкаралупу і з’їжте ядро.
  • Покладіть паперовий або чистий кухонний рушник на рівну поверхню. Зверху викладіть насіння.
  • Проведіть качалкою по насінні, обережно натискаючи, щоб воно розкрилося.
  • Ви також можете скласти рушник і обережно поколоти насіння качалкою. Це розкриє його.
  • Якщо у вас немає качалки, ви можете використовувати молоток для м’яса або каструлю з твердим дном.

Корисне та смачне. Як правильно їсти насіння соняшнику

Хрустке соняшникове насіння додає чудового смаку цій простій, легкій страві або закусці з домашнього сиру, заправленого малиною та медом.

  • Помістіть сире насіння соняшнику в миску.
  • Збризніть оливковою олією, а потім перемішайте до повного покриття.
  • Приправте за смаком сіллю. Додайте інші спеції для додаткового смаку, такі як перець, паприку або сушені трави, якщо хочете.
  • Викладаємо насіння на застелене пергаментом деко.
  • Випікайте при 160 градусах протягом 8−10 хвилин, перемішуючи один раз, до легкого підсмаження.

У воді

Замочування насіння у воді на одну або дві години може пом’якшити оболонки, що полегшить їх видалення. Після замочування ви можете обережно віджати шкаралупу. Цей спосіб може зайняти багато часу, особливо якщо ви готуєте багато насіння одночасно.

Найкраще місце для зберігання насіння соняшнику — чистий, герметичний контейнер у прохолодному, сухому та темному місці. Комора або шафа подалі від кухонної техніки — ідеальне місце. При правильному зберіганні сире насіння соняшнику зберігається приблизно два-три місяці при кімнатній температурі. Смажене солоне насіння зберігається приблизно рік. При зберіганні в холодильнику термін придатності трохи збільшиться.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.