Лайфхаки

Не лише в десертах. Як їсти фініки — універсальний фрукт, який буває солодким і пікантним

Не лише в десертах. Як їсти фініки — універсальний фрукт, який буває солодким і пікантним

Як їсти фініки (Фото: freepik/KamranAydinov)

Що таке фініки — і чому ви повинні скуштувати ці природні ласощі?

Фінік, який їдять сам по собі, є поживним, він насичує ласунів. Використовується в кулінарії та випічці, легко надає насиченості та глибини солодким і солоним рецептам. Ось більше про те, як їсти цей сенсаційний фрукт.

Не лише в десертах. Як їсти фініки — універсальний фрукт, який буває солодким і пікантним

Цільнозернові брауні, підсолоджені фініком – здорова комбінація, яка допоможе тримати рівень цукру під контролем.

Сушені проти свіжих

Фініки здебільшого продаються висушеними на сонці, з кісточками або без. Ці коричневі шматочки мають м’яку волокнисту структуру, зморшкувату шкірку та концентрований смак. Пухкі та гладкі свіжі фініки мають ніжну солодкість. Вони можуть бути жувальними або хрусткими, тоді як частково дозрілі фініки мають м’якоть, схожу на заварний крем.

Поживний десерт. Рецепт горіхово-фінікових кульок, які можна взяти з собою

Не лише в десертах. Як їсти фініки — універсальний фрукт, який буває солодким і пікантним

Ці кульки мають характерний горіховий смак кокоса, темного шоколаду і кремову мигдалеву начинку, щоб передати всі класичні смаки популярного батончика.

Булгур: нарізані фініки додають солодкості вашому булгуру.

Смажена курка: готуйте смажену курку з лимоном, оливковою олією, розмарином і нарізаними фініками.

Соуси: збагатіть свій соус барбекю фініками — і використовуйте їх як ароматизатор для соусів на основі томатів. Це додає трохи карамелізованої солодкості, яку ви очікуєте від довго вареного соусу, який встиг охолодитися на плиті.

Молочний коктейль: змішайте морозиво, молоко та фініки, отримавши фініковий коктейль.

Шоколадні десерти: фініки та шоколад — це чудове поєднання. Але вони так само інтригують як підсилювач смаку. Кориця, лайм, персик і імбир створюють чудовий смаковий тандем із фініками у випічці та солодощах.

Запечені фрукти: ще один магічний трюк полягає в додаванні фініків до запечених фруктових десертів або заморожених фруктів.

Фініковий цукор, виготовлений із зневоднених мелених фініків, надає випічці карамельний відтінок, тіло та текстуру. Він розм’якшує м’ясо та надає йому смаку. Поєднайте його з сіллю, пластівцями червоного перцю, цілим кмином і насінням фенхелю, а потім натріть ним баранячі відбивні. Дайте відпочити на ніч, а потім обсмажте на грилі або на плиті.

Маринади: для маринадів можна використати фінікову патоку. Часник, лимонна цедра, трави та фінікова патока стають чудовим покриттям для смаженої курки, смаженого на сковороді халумі або грибів.

Глазур: розбавлена ​​апельсиновим соком, її можна використовувати для просочування торта або як основу для королівської глазурі.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.