Приготування ідеальної паски залежить не лише від вдалого рецепту тіста, а й від правильного випікання у духовці. Тож якщо ви випікаєте святкову випічку в електродуховці, обов’язково дотримуйтеся цих порад.
Новини.LIVE розповідає, на що варто звернути увагу.
Реклама
Як правильно випікати паски в електродуховці
Температурний режим — один із ключових моментів у приготуванні випічки. Найчастіше духовку розігрівають до 160–180°C, адже саме така температура вважається оптимальною для пасок. За температури вище 180°C верх виробу може швидко підрум’янитися та навіть тріснути, тоді як всередині тісто ще не встигне пропектися. Але обов’язково враховуйте потужність та особливості вашої техніки.
Майте на увазі просте правило — чим більша паска, тим нижча повинна бути температура випікання. Невеликі пасочки добре пропікаються при 180°C, а великі краще ставити в духовку на 130–160°C.
Зазвичай, при випіканні пасок використовується режим “Верх-Низ”. Однак, деякі господині наприкінці приготування також додають “Конвекцію”, яка дозволяє випічці краще підрум’янитися.
Час приготування
Час випікання залежить від розміру та ваги вашого виробу:
- до 1 кг — близько 30-40 хвилин
- близько 1 кг — 45-50 хвилин
- 1-1,5 кг — близько години або трохи більше
- великі паски від 2 кг і більше — випікаються не менше 1,5 години
Нагадаємо, ми розповідали, як приготувати вишукану шоколадно-кавову глазур на паску.
Окрім того, дізнайтеся, що додати до тіста, щоб випічка завжди була дуже ароматною.
А також ми ділилися рецептом тіста для пасок, яке не черствіє навіть через тиждень.