Помилки під час купівлі продуктів (Фото: freepik/freepik)
Купуйте розумно, пам’ятаючи про ці потенційні помилки.
Для деяких із нас покупка продуктів може бути однією з найприємніших домашніх справ, але вона також може бути потенційно ризикованою. За оцінками FDA, у США щорічно реєструється близько 48 мільйонів випадків харчових захворювань — це еквівалентно кожному шостому американцю, який захворює щороку. Що ще гірше, є приблизно 128 000 госпіталізацій і 3 000 смертей через хвороби харчового походження.
Ви можете захистити себе та свою родину, уникаючи поширених помилок під час покупки продуктів і дотримуючись основних правил безпеки, коли повернетеся додому та на кухню. Кожен відділ продуктового магазину має свої ризики. Ось деякі з головних помилок, яких слід уникати.
Покупці йдуть у вишукане місце, думаючи, що зовнішній вигляд і стиль свідчать про безпечність харчових продуктів, але це не завжди так. Естетичний вигляд магазину або маркетингова ідентичність бренду не є надійним показником безпеки його запасів або ланцюжка поставок.
Роздрібні торговці, здається, краще працюють із безпечністю харчових продуктів. Але все ж варто подивитись, чи є захист від чхання над відкритими полицями і чи відбір зразків контролює співробітник. Якщо ви помітили не зовсім гігієнічні умови, подумайте про покупки в іншому місці.
Супермаркети часто мають готову їжу у відділі гастрономії, готову до подачі. Якщо ви збираєтеся купувати її, будьте обережні та звертайте особливу увагу на температуру. Їжі не повинно бути гори; вона не повинна бути нагромаджена надто над краєм контейнера. Загалом їжа має бути врівень з ним. Крім того, приготована їжа повинна бути відчутно гарячою або холодною. Шукайте термометр на лицьовій стороні холодильника, який показує понад 57 градусів для гарячої їжі, а холодна їжа має бути 5 градусів або менше. Чим холодніше, тим краще для холодних продуктів, тоді як тепла їжа не має користі від температури вище.
Більшість з нас вибирає для приготування морепродукти. Якщо ви хочете купити рибу для сашимі або севічі, купуйте лише рибу, яка маркована як «сорт сашимі», зберігається дуже холодною або на льоду, і використовуйте її якомога швидше. Якщо ви не збираєтеся використовувати її незабаром після покупки, приготуйте або заморозьте. Те саме стосується м’яса.
Ризик сальмонели через яйця може бути невеликим, але цього варто уникати. Найкращий спосіб зробити це — купити пастеризовані або рідкі яйця без шкаралупи, якщо ви не збираєтеся їх ретельно варити. Пастеризовані та рідкі яйця також є найбезпечнішим вибором для людей з високим ризиком (люди похилого віку, дуже молоді, вагітні або з ослабленим імунітетом). Незалежно від того, які яйця ви купуєте, перевіряйте їх на наявність тріщин — не купуйте тріснуті, оскільки тріщини можуть дозволити бактеріям проникнути в яйце.
Більше не завжди означає краще. Купуйте пакетовані салатні суміші, але маленькими упаковками. Ви можете заощадити, але велика ймовірність зіпсуватися або забруднитися, коли ви повернетеся додому. Також краще зберігати гарячу та холодну їжу окремо в холодильниках у вашому автомобілі для транспортування додому.
Багети виглядають чарівно, визираючи зі своїх паперових пакунків, але вони (та інший хліб) повинні бути повністю упаковані. Скільки людей торкалися до нього? Кожен тисне на хліб і перебирає печиво, і навряд чи хтось одягає одноразові рукавички. Продуктовий магазин може добре працювати з безпекою, але він не може захистити вас від брудних рук інших покупців.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.