Побут

Авокадо дозріє в 10 разів швидше: потрібно покласти його в пакет з одним фруктом

Авокадо дозріє в 10 разів швидше: потрібно покласти його в пакет з одним фруктом

Шеф-кухар з America’s Test Kitchen Кейт Бернот розповіла, що робити, щоб авокадо дозріло швидше. Цей простий лайфхак може допомогти значно скоротити час очікування, пише express.co.uk.

“Хоча деякі люди вважають за краще поміщати свої авокадо в мікрохвильовку як швидке рішення для їхнього дозрівання, є більш ефективний метод”, – йдеться в публікації.

Що робити, щоб авокадо дозріло – лайфхак

Зазначається, що нагрівання авокадо може зробити їх м’якими і неприємними, а ось поміщення їх у пакет з одним іншим фруктом змушує їх швидко дозрівати, зберігаючи при цьому смак.

За словами шеф-кухаря, все, що потрібно зробити, – покласти незрілі авокадо в пакет із бананом. А щоб ще більше прискорити процес, поставте пакет у тепле місце на кухні.

“Я спробувала це… І менше ніж за два дні в мене були готові до тако стиглі авокадо. Мій чоловік думає, що я володію магічними здібностями до дозрівання фруктів, але насправді я просто використовувала просту науку”, – поділилася Бернот.

Метод працює, оскільки банани виділяють багато етиленового газу. Це змушує авокадо перетворювати свої крохмалі на цукор, що прискорює процес дозрівання.

Щоб визначити, чи повністю дозрів ваш авокадо, Кейт рекомендує натиснути на його нижню частину – товстий і круглий кінець. Якщо ця частина здається стиглою і м’якою, то й інша частина буде такою ж.

“Авокадо – це так звані клімактеричні фрукти, тобто вони стають стиглими після того, як їх зірвали, коли рівень етиленового газу всередині них досягає певної точки. Етиленовий газ діє як рослинний гормон, сигналізуючи фруктам, що їм слід трохи прискориться, коли справа доходить до дозрівання. Коли один фрукт виділяє етиленовий газ, інші клімактеричні фрукти поблизу отримують повідомлення про те, що їм теж пора дозрівати”, – додала кухар.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зробити авокадо в 10 разів смачнішим.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.