Щоб цибулини залишалися соковитими протягом багатьох місяців, дотримуйтеся простих правил.
Цибулю використовують у багатьох стравах, тому вдома ми зазвичай зберігаємо її у великих кількостях. Але при неправильному зберіганні цибулини швидко підгнивають і скукожуються, стаючи непридатними для їжі. Знаючи, де зберігати цибулю у квартирі або будинку, ви зможете насолоджуватися свіжим смаком навіть через 3 місяці.
Як правильно зберігати цибулю
Найкращі місця для овоча назвало видання Express. Головним секретом довгого зберігання є темрява, волога і сухість. У вологому місці цибулини почнуть гнити або пліснявіти, а у світлому – проростати. А ще важливо, щоб ємність добре провітрювалася.
Таким чином, найкращим способом, як зберігати цибулю, є її розфасовка в суху провітрювану упаковку. Наприклад:
- овочева сітка;
- плетений кошик;
- продуктовий ящик з отворами.
Потім поставте упаковані овочі у відповідне місце. Бажано перебирати цибулини кілька разів на місяць і викидати підгнилі. Фахівці радять підвісити цибулю в сітках у вертикальному положенні, щоб вона не торкалася підлоги. Так вона збережеться до 3 місяців.
Є кілька способів, як зберігати цибулю в приватному будинку. За кімнатної температури вона може пролежати свіжою кілька тижнів, якщо місце прохолодне і темне. Підійде кухонний стелаж або комірчина. За наявності гаража або льоху можете поставити цибулини там.
Перед тим, як зберігати цибулю в погребі або іншому приміщенні, переконайтеся у відсутності грибка і наявності вентиляції. Не кладіть овоч поруч із картоплею та яблуками – ці продукти виділяють речовину етилен, що прискорює гниття.
Чи можна зберігати цибулю в холодильнику
Овоч можна покласти в холодильне відділення для овочів, але це скоротить термін придатності. Якщо все ж таки зберігаєте її в холодильнику, то не укладайте в пластикові пакети – вони накопичують вологу і прискорюють гниття. Краще перекладіть цибулини в сітчасті мішки і за можливості підвісьте на гачок.