Їжа

Квашені помідори “Старовинні” не відрізнити від бочкових: з’їдаємо разом із розсолом

Квашені помідори "Старовинні" не відрізнити від бочкових: з'їдаємо разом із розсолом

З м’ясом, рибою та овочами відмінно поєднуються квашені помідори – приголомшлива закуска, яка добре розігріває апетит. Найсмачніша консервація виходить із літніх, налитих сонцем томатів. Встигніть приготувати ласощі зараз, і взимку будете собі вдячні.

Квашені помідори як бочкові

Приготовані цим способом овочі дуже нагадують старовинні солоності з дубової бочки. Саме так їх готували століттями. Кількість спецій можна регулювати залежно від того, любите ви гострі чи солодкі томати.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • два кілограми помідорів;
  • парасолька кропу;
  • невеликий шматок кореня хрону;
  • три листки смородини;
  • три листки вишні;
  • два зубчики часнику;
  • вісім горошин чорного перцю;
  • вісім горошин запашного перцю;
  • три столові ложки цукру;
  • дві столові ложки солі;
  • дві столові ложки гірчичного порошку.

Зазначеної кількості продуктів вистачить приблизно на одну банку об’ємом по 3 літри.

Усю зелень ретельно вимити і викласти на дно банки. Потім щільно помістити помідори, чергуючи з дрібно рубаним часником і хроном. Зверху посипати овочі сіллю, цукром і двома видами перцю. Залити ємність холодною водою і струсити.

Поставте квашені помідори в банці у велику каструлю або таз, і наполовину прикрийте кришкою. Залиште на два-три дні в теплому сонячному місці, щоб запустити процес бродіння. Протягом цього періоду бажано струсити томати кілька разів.

Через три дні приберіть пінку (якщо з’явилася) і посипте помідори гірчичним порошком. Щільно закрийте і переставте в підвал або холодильник щонайменше на два тижні.

Квашені помідори у відрі

Перелік інгредієнтів такий самий, як у попередньому рецепті, але втричі більший. Також підготуйте чисте десятилітрове відерце. Якщо хочете гостринки, то додайте один гострий перець.

У п’яти літрах води розчиніть цукор і сіль – це буде маринад. На дно відра викладіть усе листя і половину часнику. Утрамбуйте 1/2 помідорів, а зверху викладіть решту часнику і, за бажанням, кружечки перцю. Докладіть томати і прикрийте широким листом хрону. Залийте маринад і прикрийте кришкою.

За три-чотири дні в теплі томати заквасяться. Після цього їх можна розкласти по чистих банках або зберігати прямо в закритому відрі в холоді. За таким рецептом можна готувати квашені зелені помідори з недостиглих плодів. Це дуже смачно і корисно.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.