Їжа

Без олії та клопоту: пишні сирники в духовці, які не розпливаються

Без олії та клопоту: пишні сирники в духовці, які не розпливаються

Ніжні сирники для багатьох українців є улюбленим варіантом сніданку. Зазвичай їх готують на сковорідці, але це займає чимало часу. Щоб насмажити гору виробів, доведеться витратити понад годину. Інша справа – сирники в духовці. Запечені на деку ласощі виходять не менш пишними та хрусткими, а зусиль потребують мінімум. І все це без краплі олії.

Прості сирники в духовці – рецепт класики

Для приготування беріть сухий сир жирністю близько 5-9%. Якщо в продукті багато сироватки, то спочатку її потрібно віджати руками.

Вам знадобляться такі продукти:

  • чотириста грамів сиру;
  • сто грамів борошна;
  • два великих яйця або одне маленьке;
  • дві столові ложки цукру;
  • щіпка соди або розпушувача.

Також для випікання підготуйте силіконовий килимок або формочки, скляний чи чавунний посуд, або змащене маслом деко. Не варто випікати на пергаменті – такі сирники часто прилипають.

Духовку увімкніть розігріватися до 180°. Сир змішайте з яйцем, борошном, розпушувачем, цукром. За бажанням додайте курагу або родзинки. Із маси виліпіть кульки та приплюсніть. Обваляйте в борошні та викладіть у форму для випічки.

Випікайте вироби 10-20 хвилин, потім переверніть і печіть ще 10 хвилин. Щоб вийшли особливо ніжні та пишні сирники в духовці, рекомендується перетерти сир через сито, а під час випічки поставити під форму деко з водою.

Солоні сирники – рецепт у духовці

Рецепт сподобається тим, хто не любить солодке. Без цукру страва не буде розпливатися. Подавати вироби рекомендується з шинкою або солоним лососем, хоча вони смачні й самі по собі.

Підготуйте такі продукти:

  • п’ятсот грамів сиру;
  • сто двадцять грамів борошна;
  • одне яйце;
  • дрібка солі;
  • пучок зелені.

Сир розімніть виделкою в дрібну крихту. Додайте яйце, подрібнену зелень, сіль. Всипте борошно – його може знадобитися більше або менше залежно від якості сиру. Змішайте однорідне тісто і зліпіть із нього сирники.

Викладіть страву на змащену олією форму і випікайте в розігрітій до 180° духовці. Час приготування може відрізнятися, але в середньому потрібно по 15 хвилин з кожного боку.

Замість борошна ви також можете зробити сирники в духовці з манкою. Такі вироби виходять пишнішими та розсипчастими.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.