Ароматний і поживний суп із плавленим сиром полюблять навіть ті, хто не їсть перші страви.
Суп із плавленим сиром такий смачний, що його із задоволенням їдять навіть перебірливі в їжі діти… З додаванням сирків суп стане набагато ситнішим, навіть якщо крім овочів у ньому більше нічого немає. Вони додадуть страві ніжний вершковий смак й оксамитову структуру.
Ми публікуємо три рецепти, які вам точно сподобаються. Такий суп добре виручить у ситуації, коли в холодильнику майже нічого немає, але потрібно нагодувати велику родину. Для приготування можна брати як тверді плавлені сирки, так і м’який на кшталт “Янтаря”.
Суп із грибами та плавленим сиром
Інгредієнти:
- картопля – 2 середні або 1 велика;
- гриби – 300 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- цибуля-порей – 100 г;
- морква – 1 шт.;
- плавлений сир – 200 г;
- вершкове масло (для смаження) – 2 стол. л.
- лавровий лист – 2 шт.;
- сіль, перець, спеції за смаком;
- зелень – пучок;
- білий хліб – за смаком.
Суп можна варити як на овочевому, так і курячому бульйоні. Картоплю почистіть, наріжте кубиком і викладіть у киплячий бульйон разом із лавровим листям. Варіть 25 хвилин. На середині варіння в каструлю викладіть терті сирки.
За цей час зробіть засмажку: подрібніть цибулю і натріть моркву. Смажте 2-3 хвилини на гарячій сковороді з маслом. Гриби наріжте пластинками та додайте до овочів. Обсмажуйте все разом 5 хвилин. Потім влийте трохи бульйону з каструлі, тушкуйте ще 2 хвилини і вимкніть.
Цибулю-порей наріжте тонкими кружальцями та смажте 7 хвилин на окремій сковороді з маслом. Це необов’язковий крок, але суп стане набагато ароматнішим.
У каструлю викладіть смажені овочі з грибами, посоліть і поперчіть. Додайте зелень, вимкніть вогонь і залиште страву під кришкою на 10 хвилин. Білий хліб наріжте кубиками та підсушіть у духовці або на сухій сковороді. Якщо готуєте крем-суп із плавленим сиром, то перебийте його блендером. Подавайте з сухариками та рубаною зеленню.
Суп із плавленим сиром і фрикадельками
Інгредієнти:
- картопля – 2 середніх або 3 дрібних;
- фарш – 250 г;
- морква – 1 шт. ;
- цибуля – 1 шт.;
- плавлений сир – 100 г;
- сметана – 1 стол. л.;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Почистіть і наріжте картоплю кубиком. Викладіть у киплячу воду і варіть 10 хвилин. За цей час приготуйте фрикадельки: змішайте фарш, ложку сметани, чверть цибулини, сіллю і перцем. Зліпіть кульки розміром з горіх і викладіть у каструлю з картоплею. Одночасно з фрикадельками додайте в суп плавлений сир і варіть ще 10 хвилин.
Для засмажки натріть на тертці моркву і подрібніть решту цибулі. Обсмажте на сковорідці з олією 3-4 хвилини та викладіть у суп. Готову страву посоліть і поперчіть за смаком, додайте зелень.
Суп із плавленим сиром і куркою
Інгредієнти:
- м’який плавлений сир – 150 г;
- куряче філе – 250 г;
- картопля – 3 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- зелень – пучок;
- італійські трави, сушений часник, сіль, перець за смаком.
М’ясо наріжте кубиком і викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Коли вода закипить, додайте нарізану кубиком картоплю, варіть 15 хвилин. Цибулю і моркву наріжте дрібними кубиками, обсмажте на пательні з олією 5-7 хвилин і викладіть у каструлю.
Додайте в суп плавлений сир і розмішайте до повного розчинення. Всипте також італійські трави, сушений часник, сіль та інші спеції за смаком. Варіть ще 5 хвилин і зніміть із вогню. У вже готовий сирний суп додайте рубану зелень.