Їжа

Суп із плавленими сирками обожнюють навіть діти: готую, коли в холодильнику порожньо

Суп із плавленими сирками обожнюють навіть діти: готую, коли в холодильнику порожньо

Суп із плавленим сиром такий смачний, що його із задоволенням їдять навіть перебірливі в їжі діти… З додаванням сирків суп стане набагато ситнішим, навіть якщо крім овочів у ньому більше нічого немає. Вони додадуть страві ніжний вершковий смак й оксамитову структуру.

Ми публікуємо три рецепти, які вам точно сподобаються. Такий суп добре виручить у ситуації, коли в холодильнику майже нічого немає, але потрібно нагодувати велику родину. Для приготування можна брати як тверді плавлені сирки, так і м’який на кшталт “Янтаря”.

Суп із грибами та плавленим сиром

Інгредієнти:

  • картопля – 2 середні або 1 велика;
  • гриби – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • цибуля-порей – 100 г;
  • морква – 1 шт.;
  • плавлений сир – 200 г;
  • вершкове масло (для смаження) – 2 стол. л.
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • зелень – пучок;
  • білий хліб – за смаком.

Суп можна варити як на овочевому, так і курячому бульйоні. Картоплю почистіть, наріжте кубиком і викладіть у киплячий бульйон разом із лавровим листям. Варіть 25 хвилин. На середині варіння в каструлю викладіть терті сирки.

За цей час зробіть засмажку: подрібніть цибулю і натріть моркву. Смажте 2-3 хвилини на гарячій сковороді з маслом. Гриби наріжте пластинками та додайте до овочів. Обсмажуйте все разом 5 хвилин. Потім влийте трохи бульйону з каструлі, тушкуйте ще 2 хвилини і вимкніть.

Цибулю-порей наріжте тонкими кружальцями та смажте 7 хвилин на окремій сковороді з маслом. Це необов’язковий крок, але суп стане набагато ароматнішим.

У каструлю викладіть смажені овочі з грибами, посоліть і поперчіть. Додайте зелень, вимкніть вогонь і залиште страву під кришкою на 10 хвилин. Білий хліб наріжте кубиками та підсушіть у духовці або на сухій сковороді. Якщо готуєте крем-суп із плавленим сиром, то перебийте його блендером. Подавайте з сухариками та рубаною зеленню.

Суп із плавленими сирками обожнюють навіть діти: готую, коли в холодильнику порожньо

Суп із плавленим сиром і фрикадельками

Інгредієнти:

  • картопля – 2 середніх або 3 дрібних;
  • фарш – 250 г;
  • морква – 1 шт. ;
  • цибуля – 1 шт.;
  • плавлений сир – 100 г;
  • сметана – 1 стол. л.;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Почистіть і наріжте картоплю кубиком. Викладіть у киплячу воду і варіть 10 хвилин. За цей час приготуйте фрикадельки: змішайте фарш, ложку сметани, чверть цибулини, сіллю і перцем. Зліпіть кульки розміром з горіх і викладіть у каструлю з картоплею. Одночасно з фрикадельками додайте в суп плавлений сир і варіть ще 10 хвилин.

Для засмажки натріть на тертці моркву і подрібніть решту цибулі. Обсмажте на сковорідці з олією 3-4 хвилини та викладіть у суп. Готову страву посоліть і поперчіть за смаком, додайте зелень.

Суп із плавленим сиром і куркою

Інгредієнти:

  • м’який плавлений сир – 150 г;
  • куряче філе – 250 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 2 стол. л.;
  • зелень – пучок;
  • італійські трави, сушений часник, сіль, перець за смаком.

М’ясо наріжте кубиком і викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Коли вода закипить, додайте нарізану кубиком картоплю, варіть 15 хвилин. Цибулю і моркву наріжте дрібними кубиками, обсмажте на пательні з олією 5-7 хвилин і викладіть у каструлю.

Додайте в суп плавлений сир і розмішайте до повного розчинення. Всипте також італійські трави, сушений часник, сіль та інші спеції за смаком. Варіть ще 5 хвилин і зніміть із вогню. У вже готовий сирний суп додайте рубану зелень.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.