Лайфхаки

Продукт для ідеального сніданку. Як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо

Продукт для ідеального сніданку. Як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо

Як зберігати авокадо (Фото: freepik/stockking)

Авокадо — це більше, ніж просто зірка вашого ранкового тосту.

Їх люблять за кремову текстуру, ніжний і насичений поживними речовинами смак. Однак ці цінні фрукти можуть мати високу ціну, тому останнє, чого ви хочете, це побачити, як вони псуються надто швидко. Зберігати стиглі авокадо свіжими якомога довше може бути складно, тому ось найкращі способи.

Продукт для ідеального сніданку. Як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо

Пропонуємо приготувати до Всесвітнього дня здорового харчування ніжний, смачний та корисний пудинг з авокадо від знаменитої сестри Кім Кардашьян.

Найкращий спосіб зберігання цілих авокадо

Зберігання цілих стиглих авокадо в ящику для овочів разом із цитрусовими, такими як лимони чи лайми, має найкращі результати. Газ етилен, що виділяється цитрусовими, трохи сповільнює псування, допомагаючи авокадо довше залишатися свіжим.

Як зберігати цілі авокадо:

  • Помістіть їх в ящик холодильника.
  • Додайте пару лимонів або лаймів.
  • Щодня перевіряйте, щоб авокадо не перезріли.

Можна навіть на сніданок. Легкий салат з куркою, авокадо та кукурудзою

Продукт для ідеального сніданку. Як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо

Цей чудовий салат смакуватиме і на сніданок, і на пізню вечерю, адже він наповнений корисними продуктами та досить ситний.

Найкращий спосіб зберігання нарізаного авокадо

Нарізане авокадо набагато складніше зберігати через вплив повітря, але поєднання кислотності, щільної упаковки та охолодження творить чудеса. Покриття м’якоті авокадо цитрусовим соком і щільне загортання в пластикову плівку значно сповільнює процес потемніння.

Продукт для ідеального сніданку. Як правильно зберігати цілі та нарізані авокадо

Щоб на роботі, у школі чи університеті не сидіти голодним, можна подбати зранку чи ввечері про приготування цього простого та збалансованого сендвіча.

Щодня перевіряйте стиглість, виконавши такі дії:

  • Спостереження за кольором шкірки: яскраво-зелений колір вказує на незрілість, а темніші відтінки — на стиглість.
  • М’який тиск: стиглий авокадо буде трохи м’яким.
  • Перевірка хвостика: якщо він легко знімається та знизу стає зеленим, це означає, що фрукт готовий.

Схожі публікації

Завантажити ще Loading...No more posts.