Чим замінити діжонську гірчицю (Фото: freepik/freepik)
Пікантна і сильна, діжонська гірчиця бадьорить салати, маринади, бутерброди тощо, але є хороші альтернативи, коли ваша банка порожня.
Чи існує така річ, як замінник діжонської гірчиці? Любителям, які із задоволенням змащують цією гострою приправою будь-що, від картоплі фрі до бутербродів із шинкою та сиром, можливо, важко придумати альтернативу, і це є вагома причина: немає нічого схожого на цей виразний смак. Тим не менш, інколи рецепт потребує ложки або двох, але у коморі немає діжонської гірчиці, або, можливо, ви прагнете експериментувати. У будь-якому випадку, є гідні дублери. Ось чим краще замінити діжонську гірчицю.
Діжонську гірчицю люблять за її сильний, гострий смак, кремову текстуру, насичений колір і гладку консистенцію. Вона походить із Діжона, Франція, і виготовляється по всьому світу. Гірчицю, що містить насіння чорної або коричневої гірчиці, верюс або біле вино, а також оцет, сіль і воду, можна назвати «діжонською».
У той час як діжонська готується з насіння коричневої гірчиці, жовта виготовляється з (несподівано) жовтого насіння, яке іноді називають білим. Насіння жовтої гірчиці має набагато більш м’який смак, ніж коричневої.
Англійська гірчиця виготовлена з коричневого та білого насіння гірчиці з Норвіча, Англія, і продається у вигляді готової та сухого порошку. Додавайте трохи менше, щоб не було занадто гостро.
Гірчиця з хроном також є чудовою заміною, особливо для їжі, смаженої на грилі та картопляних салатів.
Хрін із тертого білого кореня рослини також може замінити діжонську гірчицю. Обидва продукти однаково гострі, пряні та вершкові. Соус з хрону зазвичай являє собою суміш готового хрону з майонезом, сметаною або грецьким йогуртом.
Якщо рецепт вимагає великої кількості діжонської гірчиці, ви можете використовувати менше соусу з хрону, оскільки його смак дуже концентрований.
А ось кілька рецептів, де можна використати діжонську гірчицю:
Пиріг з куркою, беконом та цибулею-порей – ідеальний на перекус
Це пиріг, у якому прекрасно все – від начинки до тіста з хрумкою скоринкою.
Яскравий та смачний: салат Нісуаз з тунцем
Салат Нісуаз — це французький салат з тунцем, зеленою квасолею та картоплею.
Вершковий та ніжний: ідеальний німецький салат з яєць, який пасує до всього
Цей салат чудово смакує як гарнір, так і в бутерброді чи на крекерах.
Свіжий та білий: рецепт простого салату з куркою та огірком
Сповнений свіжості огірок, пікантний свіжий кріп та діжонська гірчиця, а також вершковий грецький йогурт – це рецепт вашого гарного та святкового настрою з апетитним легким салатом.
Баланс та користь: рецепт швидкого ролу з куркою та морквою по-корейськи
Розпочніо сезон овочів та овочевих обідів з цим поживним ролом. Його зручно брати з собою та смакувати будь-де.
Буряковий а-ля Капрезе з цікавою заправкою – чудова страва на Новий рік
Якщо ви не були любителем салатів із буряків, то після цього рецепту ви їх полюбите.